Barion Pixel Szösszenet a női és férfi agy működéséről, a kandalló üvegre égett korom tükrében – Coloré

Szösszenet a női és férfi agy működéséről, a kandalló üvegre égett korom tükrében

2021. 01. 25.

Mi, nők, álmodozók vagyunk. Jól jön mellénk egy gyakorlatias férfi, aki az olyan drámák közepén is higgadt fejjel tud gondolkozni, mint amit a kandalló üvegre égett korom idéz elő!

Mikor az ember lánya végre hozzájut a régóta vágyott kandallóhoz, könnybe lábadt szemmel máris arról kezd ábrándozni, milyen csodálatos lesz a hosszú, sötét téli estéken egy takaróba bebugyolálva órák hosszáig csak bámulni bele a tűzbe – oldalunkon a férfival.

Két percig tart az idill, majd a brutálisan üvegre égett fekete korom olyan gyorsan józanít ki naiv ábrándjainkból, mint az expressz házhoz szállítással rendelt Wish fürdőruhánk. „Sebaj” – gondoljuk ekkor még mindig reményekkel telve – egy kis mosószeres víz megoldás mindenre. De a korom meg se mozdul, mi több, szabályosan arcon röhög minket és ebben a pillanatban már megjelenik egy izzadságcsepp a homlokunkon, mert kezdünk ráébredni, mivel állunk szemben.

Internet felcsap és egy másodperc tört része alatt jutunk birtokába a kandalló üveg tisztítás szent gráljához: használjunk fahamut! Túlcsorduló önbizalommal állunk neki a sikálásnak. És csak sikálunk. És sikálunk. És sikálunk… Majd órák elteltével, a dührohamtól földön fetrengve adjuk meg magunkat végleg az ellenségnek.

Ekkor jön képbe a férfi!

Belép a szobába és amikor realizálódik benne, mi is történik, egy zen buddha nyugalmával veszi irányba a konyhát, majd tér vissza, kezében a csodafegyverrel: a kerámia főzőlap kaparójával…

Kiemelt kép: Unsplash.com