Barion Pixel Szakítási stratégiák – Coloré

Szakítási stratégiák

2020. 11. 23.

Szakítani sosem egyszerű. Még akkor sem, ha eljutunk arra a pontra, hogy véget vessünk a kapcsolatunknak és attól a megkönnyebbülést várjuk.

A sokáig érlelődő, sőt akár tépelődést okozó gondolatok kimondása és a szakításig való eljutás nagy érzelmeket szabadíthat fel, ugyanakkor megkönnyebbülést okozhat, ha végre megtesszük, kimondjuk. Bármennyire is mérgesedett el a párkapcsolat, az elengedés, a különválás minősége nem elhanyagolható. Az online, akár más személyiséget mutató világban az is nagy dolog, ha a szakítást szemtől szembe felvállalt.

Szakitas 1

Személytelen online világ

Az ismerkedés megkönnyítése érdekében sokan regisztrálnak különböző társkereső oldalakon. Amíg sokan céltudatosan valóban a párjukat keresik, addig mások kihasználják ezeknek a felületeknek a lehetőségeit és kalandokba bocsátkoznak. Ezek az oldal könnyen elérhetőek azok számára is, akik az internet segítségében bízva keresnek társat és azoknak is, akik szórakoznak a világhálón böngészve. Egy-egy ilyen interneten kibontakozni látszó kapcsolat hamarabb véget érhet, mint ahogy azt az ember fel tudná dolgozni. Főleg akkor, ha a leírtak, a látottak alapján minden szimpatikus. A folytatást várva azonban váratlanul változás állhat be az ismerkedésbe és minden átmenet nélkül véget is érhet. Azt gondolnánk, hogy egy-egy ilyen bemutatkozás nem hagy az emberben mély nyomot. Talán maga a személy nem is, de az érzés, hogy megint rossz lóra tett, hogy megint rosszul sült el az ismerkedés bizony visszataszíthatja az embert a bizonytalanságba, az önbecsülés aláásásába.

 

Szellemmé válás

Az internetes társkereső felületek arra adnak lehetőséget, hogy egészen más ember bőrébe bújva kapcsolatokat is ki lehet alakítani. Ha pechünkre olyannal találkozunk, aki csak játszadozik, vagy csak a meglévő kapcsolatából tekintget így félre, akkor jelennek meg nekünk a szellemek. Azok, akik egy pontig az ismerkedős applikációk állandó látogatói, felveszik a kapcsolatot másokkal és amikor komolyodna és mélyülhetne a kapcsolat, akkor váratlanul megszűnnek létezni. Az addigi azonnali üzenetek megszűnnek érkezni, mint ahogyan az adatlap és az ismerkedés is a semmibe vész. Ezt nevezik ghostingnak, amely egy új szakítási trend. Szinte elpárolog az életünkből ez a személy és számos kérdést lezáratlanul hagy az emberben, elbizonytalanítva érzelmeiben, értékeiben.

Szakitas 3

Szakítás másképp

Senki nem úgy kezd bele egy párkapcsolatba, hogy mi lesz, ha annak vége szakad egyszer? Azonban azt is mérlegelni szükséges, hogy ha két ember együtt már nem tud fejlődni, mondhatni már csak egymás terhére vannak, mert annyira összeegyeztethetetlen az életük, olyan problémák merültek fel, amelyeket megoldani nem tudnak, még mindig jobb elengedni egymást, minthogy tovább mérgezzék a hangulatot. A valódi szakítás ugyanúgy két embertől függ, mint maga a kapcsolat. Szakítás előtt át kell gondolni, hogy mi okozza a kapcsolaton belüli gondot, majd azt először meg kell próbálni rendbe hozni. Ha már ezen is túl van a kapcsolat, akkor a döntést meg kell fogalmazni és a másik elé tárni. Bármennyire fájdalmas ez a szakítás, idővel feldolgozható, mert lezártuk életünknek ezt a fejezetét.

/csalad/parkapcsolat/szakitasi-strategiak/