Meddig tart a nyári flört?

A Grease-ben a nyári románc örökké tart, de persze nem minden viszonynak ez a sorsa. Vajon milyen jelek mutatják, melyik irányba billen el a mérleg? Marad futó kaland, vagy kialakulhat belőle egy komolyabb kapcsolat?

Ahogyan elkezd hűvösödni az idő, sok nyári románc is kihűl. A homokos tengerpart és a csillagos ég háttere nélkül már vagy nem az igazi, vagy soha nem is merült fel, hogy az lesz. Ha azonban a lentiek közül több jelet is tapasztalsz, vagy esetleg mindegyiket, akkor nagy eséllyel egy tartósabb párkapcsolat elé nézel.

Közös programokat terveztek

A nyári románcoknak gyakran van „szavatossági idejük”. A felek nem kötik le magukat két-három napnál többre arra készülve, hogy felbukkan valaki jobb. De ha alakul egy közös program, főleg valami olyasmi, amibe pénzt is kell fektetni – például vásárolt két koncertjegyet –, akkor ez már sokatmondó jel.

Friends,tasting,red,wine,in,vineyard,on,sunny,day
Jó jel, ha a pasi bemutat a barátainak / Fotó: shutterstock / PuzzlePix

Bemutat a családjának és a barátainak

A helyzet komolyodására utal az is, ha a párod bemutat a hozzá közel álló embereknek. Ez egyben teszt is: ha a családja és a barátai elfogadnak, jól kijöttök egymással, akkor nagyobb esélyed van arra, hogy hosszabb távú partnerként kezeljenek.

Beszéltek a kapcsolatotokról

Azzal senki nem törődik, egy nyári románc során minden téren jól megértitek-egymást. Ha viszont a pasi nem zárkózik el az elől, hogy a kapcsolatotok jó és rossz oldalait is megbeszéljétek, akkor ez jó jel. Azt jelenti, hogy hajlandó energiát fektetni a kapcsolatba, mert fontos neki, és szeretné, ha működne.

A kapcsolat túléli az első vitát

A vita teljesen normális ez kapcsolatban, legalábbis akkor, ha mind a ketten hajlandók vagytok kompromisszumokat kötni. Az első veszekedés sokat elárul. Ha kibékültök a végén, akkor a partnered nem fut el a kellemetlenség első jelére. Tudja, hogy a veszekedés minden kapcsolatnak a része, és hajlandó elviselni, hogy együtt maradjatok.

A szex sem rontja el a kapcsolatotokat

Nagyon jó, ha az intim együttlétek során közelebb kerültetek egymáshoz. Egy nyári flört kezdetén soha nem lehet tudni, a másik meg akar-e téged ismerni, vagy csak a szexre hajt. Ha már túl vagytok rajta, és nem lanyhult az érdeklődése, akkor bátran számolj vele hosszabb távon is.

Young,happy,couple,in,love,kissing,and,making,selfie,at
Egy kapcsolat elején nem lehet tudni, mit akar a másik / Fotó: shutterstock / PuzzlePix

Összességében figyelj oda arra, mennyi időt töltötök együtt, hogyan kommunikáltok, és hogy a pasi mennyit „dolgozik” a kapcsolat sikeréért. Ez azonban csak az egyik fele: ha fontos neked, meg akarod tartani, akkor bizony neked is érdemes energiát fektetned a kapcsolatba.

Nyitókép: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj