Barion Pixel Kerüld el a legnagyobb esküvőszervezési bakikat! – Coloré

Kerüld el a legnagyobb esküvőszervezési bakikat!

2021. 03. 16.

A legfőbb tanács, hogy sose legyen belőled bride-zilla!

esküvő

Nem stresszmentes mulatság egy esküvő levezénylése, pláne, ha magadnak intézel mindent, és nem bérelsz fel egy hivatásos szervezőt. Persze, akkor sem kevésbé nehéz minden kérdést megválaszolni, és mindent alaposan eltervezni, ha szakember segít, de lényegesen megkönnyíti a dolgot. Ha költségcsökkentés céljából, vagy azért, hogy kiélhesd a kreativitásodat, úgy döntesz, hogy szeretnél inkább mindent te kézben tartani, akkor figyelj oda, hogy ne kövesd el a legnagyobb szarvashibákat.

Mindig vezesd a költségeket!

Általában a pénzügyek azok, amikkel a legjobban el lehet csúszni egy lagzi szervezésekor. Ha nem vezeted egy táblázatban, noteszban vagy bármilyen követhető listán, hogy mire mi a keret, és mennyit költöttél, akkor az is előfordulhat, hogy tancstalanul állsz majd, és fogalmad nem lesz, hova tűnt néhány százezer forint. Mindig átláthatóan kezeld az esküvői pénzügyeket.

Ne hagyd, hogy eljöjjön belőled a bride-zilla!

Láttál már olyan filmeket, ahol a menyasszony úgy ordítja le egyes szolgáltatók fejét, ahogy a Godzilla az épületeket szedi darabokra? Sajnos ezek a filmek valóságon alapulnak, és a perfekcionista menyasszonyok hajlamosak sárkánnyá változni. Akkor is tökéletes lesz a nap, ha egy kis tökéletlenség becsúszik: a vendégek jól fogják érezni magukat akkor is, ha egy ültetőkártya hiányzik, ha nem illik valamelyik virág a szalvétához, vagy ha fél centivel rövidebb a ruhád, mint szeretted volna. Legyél laza, sosem volt még kifizetődő az idegeskedés.

Ne szervezzen barát vagy rokon!

Általában hatalmas veszekedések alakulnak ki abból, ha barátnak vagy családtagnak adod ki a szervezési feladatokat, főleg akkor, ha nincs igazán kedve hozzá. Lehet, hogy nem olyan lelkesen végzi a dolgát, ahogy te szeretnéd, sőt, szinte tuti, hogy a nagy napon a sok feladata miatt nem érzi majd annyira jól magát. Csak olyat kérj fel segíteni, aki magától is ajánlkozik, és ígérd meg, hogy nem fogsz vele veszekedni, ha valamiben nem egyezik a véleményetek.

esküvő
Kép forrása: Pexels

Ne a DJ-n spórolj!

Az egyik legnagyobb baki a DJ-n megfogni a költségeket, ugyanis a lagzi hangulata a zenéken állhat vagy bukhat. Ha saját mixelésű Youtube-diszkót varázsoltok a táncparkettből, akkor valakinek folyton a zenékkel kell foglalkoznia, nem tuti, hogy igényes lesz a válogatás, ráadásul a DJ pont azt tudja a legjobban, hogy a buli melyik szakaszában mit érdemes leadni. Inkább az asztali dekoron spóroljatok meg néhány forintot, de sose a hangulatfelelősön. A zenésszel vagy DJ-vel mindenképp egyeztess előre a stílusokról, amiket a násznép szeret, illetve érdemes egy listát és egy tiltólistát előre leadni olyan dalokból, amik kötelezőek illetve kerülendőek.

Próbasmink és próbahaj kötelező!

Az esküvői fotó valószínűleg bekeretezve a lakás egyik fontos helyén fog pompázni, így hát te sem szeretnél ballagási hajjal vagy épp alig látható, vagy túl erős sminkkel feszíteni rajta, igaz? Akármilyen közkedvelt sztársminkest vagy fodrászt választasz, mindenképp kérj egy próbahaj illetve próbasmink időpontot nála, ahol egyeztethetsz vele, és elkészítheti neked a vágyott sminket vagy hajat, hogy megnézzétek, jól áll-e, vagy mit kellene változtatni rajta, hogy a legjobb formádban legyél az esküvőn. A nagy napon hatalmas lesz a rohanás, és nem jó, ha aznap látja először az arcodat, és a helyszínen kell kitalálnotok, hogy milyen is legyen a kinézeted.

Borítókép forrása: Pexels

/csalad/parkapcsolat/keruld-el-a-legnagyobb-eskuvoszervezesi-bakikat/