Barion Pixel Hónapok óta nem szexeltetek a párotokkal? Itt a megoldás, mutatjuk mit tegyetek ellene! 18+ – Coloré

Hónapok óta nem szexeltetek a párotokkal? Itt a megoldás, mutatjuk mit tegyetek ellene! 18+

2024. 04. 13.

Természetes része az életünknek, hogy gyermekből felnőtté érünk, majd leválunk a szülőkről, hogy onnan már egyedül álljuk az élet nehézségei elé. A felnőtt élet pedig sok minden újat tartogat, amelyet gyerekként esetleg csak elméletben ismertünk. A szeretkezés is ilyen téma.

A szexuális élet megkezdése igen széles skálán mozoghat a fiatalok körében. Van, aki korán (talán túl korán is) megismerkedik a testiség rejtelmeivel, mások az igazi párjukra várnak és vágynak, így addig érintetlenül maradnak. Ez saját döntés. Remélhetőleg két ember közös döntése, és ha kellő odafigyeléssel fordulnak egymás felé, akkor jó élményként marad meg az első szeretkezés.

Couple 731890 1280
Szerelem és szex

Párkapcsolati dinamika és a szex

Már a megismerkedés is megannyi változattal rukkolhat elő, mint ahány pár létezik, így a szex mennyisége, minősége is egészen eltérő lehet. Ha két ember lelke összefonódik, egy szuper kapcsolattá fejlődhetnek együtt és a szexuális vonzódás esélye is megnövekszik. Az a bizonyos kémia akkor is működhet azonban, ha két embert túlságosan mély érzelmi szálak nem fűzik egymáshoz. Az igazi, és amelyet mindenki szeretne legalább egyszer átélni az életében, hogy úgy szeressék és szeressen, hogy abban minden tökéletes legyen.

https://colore.hu/csalad/parkapcsolat/puma-szexi-negyvenesek-korszaka/

Azaz ne legyenek játszmák, mindenki adhassa önmagát, rendben legyenek az érzelmek és a szeretkezés soha nem tapasztalt magasságokba emelje a feleket. Akik ilyen párkapcsolatot megéltek, azok nehezen mondanak le róla. Akkor is, ha az évek múltán kissé megkopik a vágyaknak és az emlékeknek is a fénye. Ha már az eltávolodás is tapasztalható, de a kommunikáció még mindig jól működik, akkor ezekről érdemes nyíltan és őszintén beszélgetni. A fontos, mindennapi témák mellett kerüljön terítékre a szexuális élete is. Miért távolodtak el egymástól fizikailag? Van igény egymásra?

Szeretkezés
Ha a szex hiánycikk, az kiülhet a kapcsolatra / Kép forrás: EmirMemedovski / Getty Images

Kincs szex, ami nincs

Ja, hogy már talán hónapok (netán évek?!?!?!) óta meg sem közelítettétek egymást. Mindenki a másikra vár, hogy alkalmas legyen az együttlét? Már egy kis daccal vegyített rátartiság miatt sem támadod le a párodat, így aztán szépen leperegnek egymás után úgy a napok, hogy fokozatosan elveszítettétek az egymás iránt az érdeklődést?

A szex hiánya sokkal több lehet, mint a fizikai kielégülés nélkülözése. Talán túléli (közös akarat és megegyezés esetében működhet csak) a kapcsolat a szeretkezések megvonását, de ha az korábban a mindennapok és a normális élet részét képezte, akkor bizony végzetes lehet. Hogy miért?

Ha a szexualitás annyira eltűnt a kapcsolatból, hogy az egyik, másik, esetleg mindkét fél számára frusztráló, az bizonyosan a szakítást, esetleg a kicsapongást eredményezi.

Mi emberek annyira bonyolultan kezelhetjük az életünket, pedig pusztán beszélnünk kellene a dolgainkról. Pláne egy párkapcsolatban, ahol az elején mindez simán működött. A szex hiánya, annak minőségi és mennyiségi kérdései mögött sok esetben kommunikációs probléma húzódik meg.

Az intim pillanatok megélésének hiánya az érzelmi távolságot növelheti, amely visszafordítható, ha a felek nem engedik, hogy túlságosan távolra kerüljenek egymástól.

Nemcsak beszélni kell róla, hanem csinálni is

Akkor is létezhet vad, szenvedélyes, visszafoghatatlan vágy, ha két egymást nem ismerő személy találkozik. A szex egyik ismert jellemzője, hogy erős kohéziós erőnek bizonyul a nagy lángon égő szerelmesek és akár az ismeretlenek között, de még akkor is, ha amúgy a szerelem lángja kezd kihunyni.

A válókeresetek egy jelentős részét januárban nyújtják be. Aki meg szeretné menteni a kapcsolatát, az a jó szeretkezésre fektessen minél nagyobb hangsúlyt.

Szeretkezés
Ha közös a cél, a jó szex csak megerősíti a szándékot / Kép forrása: andresr / Getty Images

Milyen a jó szex?

Eleve a szex mindenki számára már határokat enged meg, amely függ a korábbi tapasztalatoktól, a vágyaktól, a fantáziától, a merészségtől, a kíváncsiságtól, az egyén személyiségétől. A minőségi és jó szeretkezés ugyan az egyének preferenciájától, igényeitől függ, azonban olyan általános jellemzői vannak, mint a kölcsönös tisztelet. Ha ez megvan és a beszélgetések során az igények is tisztázottak, akkor könnyebben a másik kedvére tehet az ember. Fontos tényező az egymásra figyelés is. Ha felismerjük és tiszteletben tartjuk egymás igényeit, az nemcsak a fizikai kielégülést hozhatja magával, hanem a lelkit is, így a szerelem lángja is újból felcsaphat, a kapcsolat újra egyensúlyba kerülhet.

A megszokások megölik az izgalmat és a vágyat is kinyírhatják. Talán a beszélgetések során arról is szó esett, hogy túl egyhangúvá, unalmassá vált a szeretkezés, ezért az egyéni határokon belül bátran lehet kísérletezni és változatosságot, új pózokat, szexjátékokat is be lehet vonni. Ez nem működik nyitottság nélkül.

Nyitókép forrása: lolostock / Getty Images