Barion Pixel Hihetetlen, de ez történik a testeddel, ha sokáig nem élsz nemi életet – Coloré

Hihetetlen, de ez történik a testeddel, ha sokáig nem élsz nemi életet

2021. 01. 13.

Rengeteg tévhit kering a világban arról, hogy a hosszabb ideig tartó szexmentes életnek milyen következményei lehetnek…

A szex hiánya kívül-belül meglátszódik rajtunk, persze ez nem azt jelenti, hogy visszanő a szűzhártyánk vagy pókháló nő a lábunk közé, mindössze kihatással lesz a fizikai és a mentális egészségünkre is, ugyanis egy-két dolognak tudományosan bizonyított alapja van, így kicsit sem szabad félvállról venni a témát.

Hajlamosabb lehetsz a depresszióra!

Még mi is dobtunk egy hátast, de a spermában található melatonin, oxitocin és szerotonin a hüvelybe kerülve, majd felszívódva óriási hatással van a nők kedélyállapotára. Nemcsak lehangoltabb, de befordultabb is lehetsz egy bizonyos idő után.

Befeszülsz!

A szexnek nyugtató hatása van a szervezetre, így azok, akiknek kevesebb vagy szinte semmi szexuális élvezet nincs az életében sokkal többször aggódnak és húzzák fel magukat apróságokon. Aktus közben boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, amelynek köszönhetően sokkal könnyebben tudod kezelni a stresszes helyzeteket.

Romlik az emlékezőképességed

Érezted már szex után, hogy szinte csak úgy záporoznak a fejedben a jobbnál jobb ötletek? Ha igen, akkor eláruljuk, hogy ez azért van, mert javítja a gondolkodást és az idegsejtek fejlődését is elősegíti. Tehát érdemes szexelni, ha okosodni akarunk!

Hajlamosabb lehetsz a betegségekre

A szexhiányt a szervezeted is megérzi! Legalábbis óriási hatással van az immunrendszeredre, ha több hónapig (évig) felfüggeszted a hancúrozást. Ha hetente legalább egyszer ágyba bújsz kevésbé van kitéve a szervezeted a vírusos és a bakteriális megbetegedéseknek.

/csalad/parkapcsolat/hihetetlen-de-ez-tortenik-a-testeddel-ha-sokaig-nem-elsz-nemi-eletet/