Sörényes hangyász, csimpánz, sas – hírességek különleges állatai

2021. 09. 02.

Sok olyan extravagáns híresség van, aki egyszerűen nem fér bele a hétköznapi skatulyákba. Nem meglepő, hogy gyakran háziállataikat is az egzotikusabbak közül választják ki. Mi kutyákra, macskákra, legfeljebb halakra vágyunk, ők egészen másképp gondolkoznak.

Elvis Presley

A hatvanas-hetvenes években elfogadott volt, hogy egy hírességnek különleges háziállatai legyenek. Elvis Presley közismerten nagy állatbarátként számtalan kutyát, macskát, lovat, csirkét, pulykát és madarat tartott.

Az állatsereglet különleges tagja volt egy wallaby (egy kis- vagy legfeljebb közepes termetű kengurufaj), amit az egyik rajongójától kapott. Ezzel az állattal szerepelt Börtönrock (Jailhouse Rock) című filmjének sajtófotóin 1957-ben. Amikor később egy másik wallabyt is kapott, az állatokat a közeli állatkertnek adományozta.

Elvis
Elvis Presley autogramokat osztogat Minneapolisban 1956-ban / Fotó: Wikimedia Commons

Volt egy csimpánza is, Scatter, aki nagy bajkeverő volt. Felemelte például a női ruhák szegélyét, amit Elvis nagyon viccesnek tartott. Többször sofőrruhába öltöztette a majmot és eljátszotta, hogy ő vezeti az autóját Memphis sugárútjain.

Scatter sajnos nehezen tudta feldolgozni a rendkívüli életet. Egyre agresszívabbá vált, míg végül be kellett zárni egy külön erre a célra épült szobába. Nem sokkal később májzsugorban (!) elpusztult.

Salvador Dalí

A világhírű művész nagyon különleges és színes személyiség volt, így nem meglepő, hogy a házi kedvencei sem voltak szokványosak. Gyerekkorában denevért tartott, felnőttként pedig egy sörényes hangyászt sétáltatott Párizsban.

Szeretett ocelotját, Babou-t mindenhová magával vitte, még az éttermekbe és a repülőgépekre is. Amikor egyszer az egyik előkelő manhattani étterem tulajdonosa kifogásolta az állat jelenlétét, Dalí azt válaszolta: „Ez csak egy házimacska, amit op-art mintával festettek ki.”

Salvador Dali's Birthday
Kép forrása: Northfoto

Audrey Hepburn

Audrey Hepburnt máig az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb színésznőnek tartják. Imádta az állatokat, volt egy Orangey nevű vörös kandúrja, és kutyája is. Mr. Famous nevű yorshire terrierje egy filmben is szerepelt, és valóban híres lett.

Tartott azonban egy különleges állatot is, egy Pippin nevű őzikét, amit Zöld kúriák (Green Mansions) című filmje forgatásán ismert meg 1959-ben. Az állat trénere azt javasolta a színésznőnek, hogy vigye haza, ismerkedjenek, szokták meg egymást, még mielőtt a valódi munka elkezdődne. Az összeszokás olyan jól sikerült, hogy Audrey Hepburn a forgatás után is megtartotta az őzikét.

Audrey Ozike Jobb
Audrey Hepburn őzikéjével és kutyájával / Fotó: Pinterest

Frida Kahlo

A híres mexikói festőnő kedvenc állata egy szarvas volt. Granizo sok képén szerepelt is. Kahlo leghíresebb festménye a „Sebzett szarvas”, amin Granzino teste és a festőnő arca olvad össze. A festmény Kahlo testi és lelki fájdalmát mutatja be. A festőnő más állatokkal is megosztotta otthonát: kopasz macskákkal, majmokkal és sasokkal.

Sebzett Szarvas
Frida Kahlo: Sebzett szarvas / Fotó: Wikipedia

Ha érdekel, melyik híresség volt kutyarajongó, akkor kattints IDE. A macskabarátokról szóló cikket EZEN a linken találod.