Barion Pixel 5 dolog, amit egy idős kutyának meg kell adni – Coloré

5 dolog, amit egy idős kutyának meg kell adni

2021. 01. 31.

Egy kutya az évek múlásával egyre több törődést igényel.

pexels lumn 406014
Borítókép forrása: pexels

Ez a szeretetre és természetesen az egészségére is érvényes, hiszen azért mert ők nem képesek mondani, hogy fájdalmuk van, nekünk még kötelességünk minden lehetséges módon védeni őket. Éppen ezért érdemes a következő dolgokra nagyobb figyelmet fordítani, hogy az ezüst évekig is gondtalanul teljenek.

Fogak

Ahogy az embereknek, úgy a kutyáknak is szuvas lehet a foga, amely gyorsan fogvesztéshez vezethet. Ezért figyeljünk a megfelelő étrend kialakítására, a fogtisztításra és az évenkénti fogkőleszedésre.

Minőségi táp

Nagyon fontos, hogy a kutyusunk életkorának és súlyának megfelelő száraz tápot vásároljuk, méghozzá magas hústartalommal és ásványi anyagokkal. Ha nem tudjuk, milyen fajtát válasszunk négylábú társunknak, akkor kérdezzünk meg egy szakembert.

Vitaminok

Akárcsak nekünk, nekik is fontos az idő múlásával, hogy pótoljuk a szükséges vitaminokat (leginkább étrend-kiegészítő formájában). Ezekkel védhetjük a veséiket, a beleik normális működését és az izületeiket.

Rendszeres mozgás

Idősebb korban is fontos a mozgás. Így, ha nincs is naponta háromszor egy óra futkározás és labdázás, arra figyeljünk, hogy séta mindenképp legyen, akár többször kevesebb.

Szűrés

Érdemes félévente, évente ellátogatni az állatorvoshoz egy vérvételre és egy ultrahangos vizsgálatra, hogy megelőzzük a nagyobb bajt . Átlagosan 8 éves kortól ajánlott legalább félévente kérni egy rutin ellenőrzést.

/csalad/kisallat/5-dolog-amit-egy-idos-kutyanak-meg-kell-adni/