Barion Pixel Berobbant a nyári szünet, avagy anya kivan, és apa idegrendszere sem stabil – Videóval! – Coloré

Berobbant a nyári szünet, avagy anya kivan, és apa idegrendszere sem stabil – Videóval!

2024. 06. 29.

Mindenkiben él az az emlék, hogy milyen volt a sarokba dobni az iskolatáskát, és hosszú hetekig a semmittevést élvezni. Nos, szülőként ezt el lehet felejteni! Anyaként a nyári szünet kisebb idegbajjal és várakozással telik.

Nyári szünet. Egy fogalom, amely a legtöbb diák számára maga a mennyország. Tudjuk, hogy nagy szükségük van a pihenésre a csemetéinknek, mert nagyon elfáradnak a tanév végére. A nagyobb gyerekek már egyedül is elvannak otthon, vagy a barátaikkal, de a kisebb gyermekes családok vakarják a fejüket a megoldást keresve. A fejfájást leginkább az okozza, hogy a legtöbben csak nagyon nehezen tudják megoldani gyermekeik felügyeletét, hiszen keveseknek van egybefüggő két hónapja arra, hogy a nyári szünet teljes idejét gyermekeivel töltsék, így kisebb csemeték esetén gondoskodni kell valamilyen megoldásról. A nagyszülők mellett vagy helyett a különböző táborok, iskolai napközis foglalkoztatások lehetnek a segítségünkre, de ezek igencsak kiürítik a pénztárcát, így akár a közös nyaralás eszménye is elúszhat.

Nyári szünet
Kép forrása: Getty Images

Nyári szünet kicsi gyerekkel, vagyis idill a diliházban

Aztán van a másik oldal, hogy a gyerekekkel együtt lenni két teljes hónapon át, ami rendkívül kimerítő. Ezt megsínyli a pénztárca és/vagy az idegrendszer is. Bármennyire is idillikus képeket gyártottunk egykor a családról, az ilyen helyzetekben ez csak mértékkel érvényesül. A folytonos együttlétnek megvan az a sajátossága, hogy a legapróbb nézeteltérések is kihozzák a testvéreket a béketűrésből, majd mindez a szülők kacifántos idegrendszerét is megtépázza. Nem csoda, hogy sok (főleg) anyuka már előre fél attól, ha gyermekei két hónapon keresztül együtt lesznek, és már a nyári szünet kezdetén annak végét várják.

Erről remek videók születtek és bár nem mindegyik friss gyártású, idén újból előtérbe kerültek. Ezek közül szemezgettünk. Nos, ki ismer magára?

@szafi_free_szafi_reform

Nyári szünet anyaként… akkor megkezdődött! Lángos, gofri és palacsinta! Vagy akár a 42.napon már a gyerek is megoldja? 😏 Kinél mi a nagy kedvenc? #szafi #anyavagyok #gyerekkelazélet #anyahumor #nyáriszünet #szafilángos

♬ original sound – Szafi gluténmentes receptek
@jaraizsuzsa

Visszaszámlálás elkezdődött… Nem lehetett kihagyni… 😀 Minden vicc fele igaz. #nyár #nyáriszünet #vicces #igazság #funny #anyavagyok #gyerekekkelazélet

♬ eredeti hang – Rebeka Dorogi
@szandralakatos51

…. és még csak most kezdődik július 🙈

♬ original sound – Chloe Speers

Kisgyermekes szülőként is meg kell találni ezekben a hetekben a szépséget. Nem veszhetnek el úgy értékes hetek az életünkből, hogy csak a rosszat látjuk, és arra készülünk!

/csalad/gyerek/nyari-szunet-orulet/