Barion Pixel Mire jó a barefoot gyerekcipő? (X) – Coloré

Mire jó a barefoot gyerekcipő? (X)

2024. 03. 02.

Ha szülőként még nem hallottad a barefoot cipő kifejezést, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, amiből megtudhatod, mit is jelent a szó, milyen lábbelik kaphatják meg ezt a jelzőt. Annyit már előre leszögezünk: nem egy múló divathóbortról van szó, a barefoot cipők nagyon egészségesek, minden kisgyermeknek ajánlottak.

A barefoot cipő jellemzői

A barefoot azt jelenti, mezítlábas, de persze nem arra kell gondolni, hogy semmi sem védi a gyerkőc lábfejét. A barefoot cipők lényege, hogy bennük a lábujjak szabadon szétterpeszkedhetek, nincsenek összeszorítva, nem gátolják a fejlődést, nem okoznak fájdalmat.

Elsősorban a DDStep cipők között érdemes keresgélni, ha szeretnél ilyen lábbelit a gyermekednek: a Ruhafalva oldalán igen nagy a kínálat ebből a típusból. Kapható csizma és szandál is ilyen kivitelben, mind egytől egyig dizájnos és kényelmes termék.

Ami fontos még, hogy ezekben a cipőkben nincs harántemelés, a talpuk pedig vékony és hajlékony, ezáltal nagy hatással vannak a gyermek lábizmainak fejlődésére. Ha belegondolsz, őseink még mezítláb jártak, és nem akadályozta semmi a lábfejük normális fejlődését – ezt hozzák vissza a barefoot modellek is.

Mi nem barefoot cipő?

Minden olyan lábbeli, amiben a gyerkőc lábujjai össze vannak szorítva, nem jó, nem egészséges. Ugyanígy ellenvetésünk van a magasított sarkok és a kemény talp ellen is. Ezek sem segítik elő a helyes járás megtanulását.

Fontos, hogy a mezítlábas cipők kényelmesek legyenek, könnyű legyen őket felvenni és levenni, nem mellesleg az is számít, milyen anyagból vannak. A legjobbak a bőrcipők: ezért is készülnek ebből a DDStep termékek. A gyerekek is kedvelik őket, mivel nagyon dizájnosak is. A Ruhafalván többféle méretben, színben is kaphatók, érdemes megismerni kicsit közelebbről ezeket a modelleket!

A DDStep ismert gyerekcipő márka

A DDStep gyerekcipői nagyon ismertek, különlegességük, hogy speciális 3D varrástechnológiával készülnek, ezáltal sokkal tartósabbak, mint más gyártók termékei. A minőségi alapanyag is mellettük szól: a bőrcipőbe nem izzad bele a lurkók lába, akár egész nap kényelmesen tudnak benne járni.

A divatra is nagyon odafigyelnek a készítők: kinti cipőknél sokszor találkozunk LED-es modellekkel is, és az is gyakori, hogy valamilyen kis állatminta kerül a lábbeli oldalára: kutyus, cicus, dinó vagy lepke, de akár unikornis vagy leopárd is.

A Ruhafalva gyerekcipő választékában lehet keresni méret és szín szerint is a gyártó termékei között. Itt a terméklapon megadják a belső talphosszt is, így kizárt, hogy rossz méretet rendeljünk. Ha mégis így lenne, az ügyfélszolgálat rendkívül segítőkész, és a cipőcsere gyorsan megoldható.

A webáruházban mindig vannak kedvezmények is: ruhákat, cipőket is nagy választékban találunk az évszaknak megfelelően. Hamarosan jön a szandálok ideje, így már most érdemes ellátogatni az oldalra, és megkeresni azokat a nyitott barefoot cipőket, szandikat, amiket a gyermekünk kényelmesen viselhet.