Barion Pixel Kislány frizurák gyorsan, egyszerűen és mutatósan, ahogy anya csinálja – Coloré

Kislány frizurák gyorsan, egyszerűen és mutatósan, ahogy anya csinálja

2023. 10. 09.

Teljesen általános a hétköznapokban a reggeli sprintfutam, amit elvégzel? Olyan vagy, mint egy Forma-1-es versenyző az istállóban? Állandóan pörögsz és mégis úgy érzed, hogy egyet lépsz előre, kettőt hátra? Ha még kislányod is van, akkor tovább tetőzhet a tennivaló a frizurakészítéssel. Szolgálhatunk néhány egyszerű kislány frizurával?

A szülők ámokfutást végeznek reggelente és a legnagyobb küzdelmet az idővel vívják. Ha te is azok sorát erősíted, akik nem tudják a reggeli kávéjukat nyugodtan kortyolgatni, mert ébredés után azonnal a tettek mezejére küzdöd magadat, akkor bizonyára értékeled az olyan megoldásokat, amelyek könnyítenek (vagy gyorsítanak) egyes tevékenységeket. Kislány frizura esetében ez fokozottan érvényes lehet.

Kislány frizurák
Két copfocska és már indulhat is a nap / Kép forrása: Serhii Sobolevskyi / Getty Images

Ha a csat és hajpánt önmagában már nem elég

A kislány frizura elkészítése macerás lehet. Nemcsak azért, mert nincs mindenki megáldva hihetetlen kézügyességgel, hanem mert számításba kell venni, hogy mozgó célponttal van dolgunk. Egy izgő-mozgó gyerkőcöt arra rábírni, hogy hosszú perceken át nyugton maradjon, miközben fésüljük, húzzuk a haját, nem egyszerű feladat. Éppen ezért, ha már frizuráról van szó, akkor mindenképp fontos tényező a gyorsaság.

BKislány frizurák
Fonat, konty vagy copf, bármelyik jó választás. A csatok, szalagok, hajgumik esztétikai elemként is szolgálhatnak / Kép forrása: Aleksandr Golubev / Getty Images

Kislány frizurák gyorsan és egyszerűen

Copf: a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást a copfok jelentik. Az egy vagy több lófarokban összefogott haj kényelmes viseletet jelent a gyerkőcnek is, hiszen nem lóg a szemébe és nem zavarja játék vagy tanulás közben. Az elkészítéséhez fésű és hajgumi kell (ahány copf, annyi darab).

Copf buggyosan: egy egyszerű copfról van szó, csakhogy annak hosszára tetszés szerint kerülhet hajgumi, így az egy merevebb lófarok lesz az eredmény.

Copf hajpánttal: ha több hajszálat nem lehet belefogni a copfba, és ez a gyermek számára idegesítő, akkor a lófarokba kötés mellett még egy hajpántot is rakhatunk a csemete fejére, amely lefogja a kósza hajszálakat.

Copf csatokkal: a csatok nemcsak jól funkcionáló eszközök, hanem a dizájnt is megadják. Egy egyszerűen összefogott frizura is feldobható csatokkal!

Fonatok: lehet abból egy vagy több és a fonások módja is változatos lehet. Számos ötlet létezik ezekből, így érdemes kicsit kutakodni az interneten.

Fonott koszorú: a kettéválasztott hajból két fonatot készítünk és hajráf módjára körbevezetjük a kislány fején, majd csatokkal rögzítjük. Hétköznapokon és különböző eseményeken is remek hajviselet lehet.

Szalagos fonat: ennél a változatnál egy szalag kerül a fonatba, ezzel színessé tehető a frizura.

Konty: készülhet copfból vagy fonatból. Az összefogott hajat csavarjuk fel és egy hajgumival, valamint csatokkal rögzítsük. Lehet kontyból egy hátul, vagy kettő a fej tetején. Habár úgy tűnik, hogy ez időigényes feladat, de valójában nem kerül több időbe, mit a fonat elkészítése. Ha gyorsan szeretnénk haladni, akkor egyszerűen csak a copfot tekerjük fel csigába és már lehet is rögzíteni.

Az a jó a copfokban, fonatokban, hogy nem muszáj az egész hajat befogni ahhoz, hogy mutatós frizura legyen. Sok esetben inkább az esztétikum számít, ám nagyon fontos gyermekeinknek a kényelmet megadni. Ha játék vagy tanulás során a szemébe lóg a haja az nemcsak idegesítő, hanem akár a látás károsodásához is vezethet.

Nyitókép forrása: PeopleImages / Getty Images