Barion Pixel ,,Anyu a földön fekszik, és nem tudom felébreszteni” – Az 5 éves kislánya hívott segítséget a haldokló anyja mellé – Coloré

,,Anyu a földön fekszik, és nem tudom felébreszteni” – Az 5 éves kislánya hívott segítséget a haldokló anyja mellé

2024. 06. 16.

A kislány hercegnőruhában tudatta: az anyukája nem mozdul.

Poppy Davies egy ötéves kislány, aki eszméletlenül talált rá édesanyjára, Leishára. A kislány felvette a gumicsizmáját, és egyedül átsétált az iskolába, hogy szóljon a tanárának: baj van.

Anyu a földön fekszik, és nem tudom felébreszteni.

Mint kiderült, édesanyja már előző este óta fekszik eszméletlenül, és a kislány egész éjjel mellette maradt, majd reggel indult segítségért az iskolába.

A hős kislány

Leisha néhány héttel az eset előtt kórházban volt, ugyanis bélcsavarodás miatt műtötték. Bár visszatért a munkába, rosszul érezte magát, arcai és lábai duzzadtak voltak. Mint kiderült, szeptikus sokkot kapott, ami a vérmérgezéshez hasonló állapot, hiszen a szervezet így reagál arra, hogy valami súlyos fertőzéssel áll szemben.

Az édesanya utolsó emléke az volt, hogy a kislány hercegnőruhában táncol.

Miután a tanárok hazasiettek Poppyval, stabil oldalfekvésbe helyezték az anyát, és értesítették a mentőket. A légi mentőautó az iskola udvarán szállt le, ugyanis a mentőkocsi nem volt alkalmas arra, hogy ellássák és időben kórházba szállítsák az anyát. Poppyt a tanárai iskolába vitték, és a kislány nem is sejtette, hogy az anyukája élete veszélyben forog.

A nő igazi hősként tekint kislányára / Kép forrása: Antonio Diaz  / Getty Images
A nő igazi hősként tekint kislányára / Kép forrása: Antonio Diaz / Getty Images

Mire Leishát kórházba vitték, már csak az egyik tüdejének a tizenöt százaléka működött. A szíve kétszer leállt, így mesterséges kómába tették a nőt. Leishának a kezelések időszakáról nincsenek emlékei, de élénk, ijesztő álmokról számolt be. Három hét kóma után nem tudott mozogni és beszélni, és nem lehetett tudni, hogy szenvedett-e agykárosodást.

Elhalás következtében a lábfejeinek a felét amputálni kellett, de a nő mindennek ellenére hálás azért, hogy életben van, és tudja, hogy Poppynak köszönheti, hogy megmenekült.

Mindig azt mondom Poppynak: ,,te vagy a hősöm, megmentetted anyu életét”. Tetszett neki, amikor ezt mondtam, és a nővérek vettek neki egy köpenyt, ami nagyon kedves gesztus volt.

Forrás: Mirror.

Nyitókép forrása: Getty Images

/csalad/gyerek/iskolabol-hivott-segitseget-kislany/