Barion Pixel Ha lányos ajándék kell, hát lányos lesz! (x) – Coloré

Ha lányos ajándék kell, hát lányos lesz! (x)

2023. 09. 01.

A gyerekek nagyon különböznek egymástól. Még az azonos nemű gyerkőcök is másképp gondolkodnak, és ez még abban is megmutatkozik, hogy mivel és hogyan játszanak. Ha egy kislányt szeretnénk megajándékozni, akkor azt gondolnánk, hogy nagyon egyszerű, hiszen a játékboltok polcai roskadoznak a játékoktól. Talán épp ez a bőség nehezíti meg a választást.

Szuper kislányos játékok

Ajándék lónak ne nézd a fogát – tartja a mondás. De ezt mondd magyarázd meg egy gyereknek! Ők őszinte lények, akik azonnal kifejezik tetszésüket éppúgy, mint nemtetszésüket. A lányok is nagyon sokféle érdeklődést mutathatnak, azonban vannak olyan játékok, amelyek nevelő célzattal is bírnak, a többségük rajong érte és értéket képvisel számunkra is.

Babák: már kicsi korban a játéktár alapvető tárgya lehet a játékbaba. A szerepjáték kiváló alapját jelentik, hiszen ugyanúgy pelenkázhatják, etethetik, tologathatják a babakocsiban a kislányok, mint azt az anyukák teszik. A babákkal való játék fejleszti a szociális készségeket, sokféleségük nagy választékot kínál.

Babaház: alapvető szerepe van a gyermek életében a családnak és az otthonnak. Ha pedig van otthon játékbaba, akkor szükségük van otthonra. A babaház a gyermekszoba egyik dekorációjaként is kiválóan funkcionál, de még ennél is fontosabb, hogy játék során fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt és a kommunikációt is. A babaházban a babák életre kelnek a gyerekek fantáziája által.

Játékkonyha: a háziasszony szerepét is magán viselő édesanyák konyhai tevékenységét a gyerekek is szeretik utánozni nemtől függetlenül. A játékkonyha pedig annak az eszköze, hogy a sütés-főzés munkafolyamatait lemásolják. A játékkonyhák olyan jól felszereltek lehetnek, mint a valódi és rendkívül jó elfoglaltságot nyújtanak a kislányoknak, de akár még a fiúknak is.

Sátor: a szobában vagy az udvaron is használható sátor olyan elkülönített kuckót jelenthet a kislányoknak, ahová elhúzódhatnak. A kis kuckóban más élményt nyújt a könyvek lapozgatása, a babákkal való játék is.

Kültéri házikó: ha odabent van babaház, a kertben is lehet egy. A kerti házikókat kedvükre berendezhetik és a bent használt játékokra egészen új perspektívából tekinthetnek rá.

Lego: a konstruktív játékok világszerte ismert fajtája, amely bár unisex játék, egyes fajtáit mégis kimondottan kislányoknak szántak. Fejleszti a finommotorikát, a kézügyességet, a kreativitást.

Kézműves szett: lehet az gyurma, matrica vagy gyöngyfűző készlet, de maradandó alkotások születhetnek a kislányok keze által. Némelyik játékot úgy alkottak meg, hogy abból viselhető ékszer készíthető. A kézügyesség fejlesztésén túl akár a szociális kapcsolatok erősítésében is segíthet, ha ékszert készítenek másoknak.

Könyv: az olvasásra ösztönzés a könyvvel valósulhat meg. A korosztályrae jellemző és divatos tartalom talán csáberő lehet.

Zenés játékok: a zenekedvelő kislányok gyermekhangszereket szólaltathatnak meg, amely a későbbi, valódi hangszeren való játékra is motiválhat.

Borítókép forrása: Pexels