Barion Pixel Első hétvége a nagyinál – mi kerüljön a bőröndbe? (x) – Coloré

Első hétvége a nagyinál – mi kerüljön a bőröndbe? (x)

2023. 03. 01.

Minden szülő életében eljön az a felemelő pillanat, amikor a gyerkőc már szívesen eltölt egy-két napot a rokonokkal anya és apa jelenléte nélkül. Ti is izgatottan készültök az első hétvégére, amikor kizárólag a nagyi szórakoztatja majd a kicsit?

A zökkenőmentes időtöltéshez fontos, hogy minden alapvető kellék rendelkezésre álljon, ami kellőképpen lefoglalja a gyerkőcöt. Segítünk, hogy mik azok a játékok, amik semmiképpen ne maradjanak otthon! 

Kedvenc plüssök

Ez legyen az első kipipálandó tétel a csomagolási listán! Ha nem szeretnénk akár több száz kilométert oda-vissza autózni, győződjünk meg róla, hogy az elmaradhatatlan alvóka és néhány alapdarab velünk tart az útra! A legjobb, ha a mostanában kiemelt figyelmet kapó plüssök, szuperhős figurák, játék dínók az autóban is velünk tartanak.

Mesekönyvek

Nagyi meséinél nincs jobb altató! Természetesen rá is bízhatjuk a nagyszülők fantáziájára az esti történeteket, de segíthetünk nekik egy-két favorizált mesekönyvvel is. Főleg, ha azt tapasztaljuk, hogy szinte minden este ugyanazt a mesét szeretné meghallgatni a kicsi. 

Elso Hetvge A Nagyinal Regiojatek Colore.hu2
Forrás: Canva.com

Kerti játékok

Amennyiben a nagyinak van egy kis kertje, udvara, mindenképpen használjátok ki a lehetőséget, hadd töltse a kicsi a lehető legtöbb időt a szabadban! Egy kis pöttyös labda jó, ha rendelkezésre áll, de előfordulhat, hogy a nagyszülők már nem elég fürgék a fogócskázáshoz, labdázáshoz, ebben az esetben álljanak készenlétben a kedvenc homokozó játékok is! A homokozó szett akkor is jó választás, ha nincs kifejezett homokozó, hiszen a kertben is mindig akad tennivaló!

Társasjátékok

A nagyis esték kihagyhatatlan eleme egy-egy szórakoztató családi társas vagy kártyajáték! Előkerülhetnek gyerekkorunk kedvencei is a Ki nevet a végén? – től kezdve egy pakli Fekete Péterig, de figyeljünk rá, hogy legyen olyan játék is a tarsolyunkban, amit ismer a csöppség! Például, ha a kedvenc Dino játék elkíséri, nagy baj már nem lehet!

Borítókép forrása: Canva.com

/csalad/gyerek/elso-hetvege-a-nagyinal-mi-keruljon-a-borondbe-x/