12 tünet, amit komolyan kell venni a gyerekeknél: súlyos bajt jelezhetnek

Szülőként több tünettel is találkozunk gyermekünk növekedése során, hiszen mi kúráljuk, amikor náthás lesz, ahogy a tejfogak elvesztését is végigasszisztáljuk. Bizonyos esetekben viszont nem könnyű eldönteni, hogy az adott panasz orvosi ellátást igényel-e, vagy csupán egy múló rosszullétről beszélünk.

Veszélyes utakon – amikor a gyerkőc nem bír magával az autóban

Messze még a nyár, de utazásra bármikor sor kerülhet. Kisgyermekkel hosszabb úton autókázni nem is olyan egyszerű: szükség van a szórakoztatásra.

Így vedd rá a gyereked, hogy elmondja, mi történt az iskolában

A legtöbb szülő arra a kérdésre, hogy „Mi volt ma a suliban?” a rettegett választ kapja: „Semmi”. Mégiscsak tudnunk kellene pedig, mi történt a gyerekkel azokban az órákban, amikor nem volt velünk, ugye? Szerencsére néhány jól bevált praktika segítségével kiszedhetjük belőlük a lényeget.

Mit mondj, és mit ne egy kamasznak a nagy családi étkezéseken?

Tinédzsernek lenni alapból sem egyszerű, a koronavírus-járvány azonban csak tetézte a dolgot, és rengeteg olyan sebet ejtett a fiatal generációkon, amik csak hosszú idő elteltével gyógyíthatóak, már ha egyáltalán ez lehetséges. Hiszen az elvesztegetett idejüket már egész biztosan nem kapják vissza.

Így lehetsz boldogabb szülő az idén

Ha te is szülő vagy, nem kell magyarázni, milyen nehéz év volt 2021. Sok hónapon át folyt az online oktatás, és várhatóan az idén sem lesz sokkal jobb a helyzet. Az omikron-változat már itt van, és egyre többet lehet hallani az ötödik hullám berobbanásáról is.