Barion Pixel Chia puding, az ideális hétbúcsúztató! – Coloré

Chia puding, az ideális hétbúcsúztató!

2022. 09. 11.

A chia puding azon túl, hogy számtalan módon variálható, rendkívül egészséges is, így mindenképpen megéri kipróbálnod!

A chia puding alapját az a chia-mag adja, ami nem véletlenül tett szert nagy népszerűségre az utóbbi időben. Már a 15. század előtt ismert volt, olyannyira, hogy olyan fontos terménynek számított, mint a kukorica! Dél-Amerikában nemcsak élelmiszerként, hanem italként is fogyasztják! Ennek oka, hogy a chia gyulladásgátló, és a vérzsír értékét is kedvezően befolyásolja, emellett pedig fehérjékben és antioxidánsokban is gazdag növény.

Hozzávalók:

  • 200 ml sűrű kókuszkrém
  • 200 ml víz
  • 2 evőkanál instant kókusztejpor
  • 3 evőkanál eritrit vagy cukor
  • ½ kávéskanál vaníliaőrlemény vagy vaníliás cukor
  • 40 gramm chia mag
  • eper, málna, mangó, vagy bármilyen szezonális friss gyümölcs

Így állj neki a chia puding elkészítésének:

A kókuszkrémet összekeverjük a vízzel, az eritrittel vagy cukorral, a kókusztejporral és a vaníliával. Egy lábasban felforraljuk, majd közepesen melegre visszahűtjük. Ekkor szórjuk hozzá a 40 gramm kimért chia magot.

A chia puding akár banánnal és mogyoróvajjal is készíthető
A chia puding akár banánnal és mogyoróvajjal is készíthető / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Jól összekeverjük, a konyhapulton kihűtjük és tízpercenként átkeverjük. Egészen addig folytatjuk ezt, amíg puding állagú lesz a keverék. Ez nagyjából 1 óra. Ekkor poharakba kanalazzuk, és hűtőben lehűtjük.

Fogyasztáskor tetszőleges friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Kinek ajánlott a chia puding?

Természetesen mindenkinek, aki szereti, de különösen azoknak, akik cukor- vagy szívbetegségben szenvednek. Hogy miért? Korábbi cikkünkből kiderül!

Nyitókép forrása: Hadardik Rita