Egy igazán gyors csirkenyársat ajánlunk a figyelmetekbe, ami akár vacsorára is kiváló, hiszen hamar megvan, és akár diétázóknak is tökéletes!
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 kisebb cukkini
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1 csomag (csípős) csirkesült pác
- 0,5 dl olívaolaj
- bambusznyársak
Így készülnek a csirkenyársak:
A cukkinit, a paprikákat és a paradicsomokat megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát meghámozom, ezeket is nagyobb gerezdekre vágom, és ugyanígy teszek a csirkemellel is. A Mesterszakács azt javasolja, hogy a húst is mossuk meg felhasználás előtt.
A felvágott csirkemellet és a zöldségeket tetszés szerint a bambusznyársakra húzom. A csirkesült pácot elkeverem az olívaolajjal és egy konyhai ecset segítségével alaposan megkenem vele a csirkés-zöldséges nyársakat.
Ha ezzel megvagyok, forró serpenyőbe teszem őket, és minden oldalukat pirosra sütöm. Ha elkészültek, rizzsel, vagy krumplipürével tálalom.