Barion Pixel Extrém hidegre készülhetünk: -17 fok lehet a héten! – Coloré

Extrém hidegre készülhetünk: -17 fok lehet a héten!

2022. 01. 10.

Meleg ruhát elő, fűtést feltekerni, mert holnap reggelre az egész ország területén fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. A hét második felében pedig még hidegebbre készülhetünk: akár -17 fok is lehet!

Holnap reggel a minimum hőmérséklet értéke – 8 és – 1 fok között alakul, de a fagyzugos és hófödte tájakon akár – 10 fok alá is lehűlhet a levegő. Napközben Tiszántúlon egy mediterrán ciklon hatására felhős marad az idő, is hószállingózásra is számítani kell. Az ország más részein gyengén felhős vagy derült idő várható. A légmozgás országszerte megerősödik, olykor viharossá fokozódhat az északi szél. A maximum hőmérséklet értéke – 2 és +2 fok között alakul – írja a Süssfelnap.hu.

Nagyon Hideg
Kép forrása: Pixabay

Szerdán reggel derült és nagyon hideg időben lehet részünk: a minimum hőmérséklet értéke – 12 és – 4 fok között alakul. Napközben a Dunántúlon gyengén felhős, másutt derült lesz az ég. A hőmérséklet csúcsértéke mindössze – 4 és +1 fok között alakul, de a napsütés valamelyest javít majd a hőérzetünkön.

A folytatásban még hidegebb lesz, akár – 15 foknál is hidegebb lehet, keleten a jelenlegi számítások szerint – 16, – 17 fokra kell készülni a hét második felében.