Barion Pixel Micsoda nevek! Bejelentették az idei Golden Globe jelölteket – Coloré

Micsoda nevek! Bejelentették az idei Golden Globe jelölteket

2021. 02. 04.

A díjátadó történetében először, online formában tudatták, hogy kik a 78. aranyglóbusz esélyesei.

Képernyőfotó 2021 02 04 9.32.32

Február 28-án fogják megtartani az immár 78. alkalommal megrendezett Golden Globe-díjátadót, amelynek háziasszonyai ezúttal is a komika páros Tina Fey és Amy Poehler lesznek. A listát pedig Sarah Jessica Parker és az Empire sorozattal híressé vált Taraji P. Henson hozta nyilvánosságra a hollywoodi külföldi újságírók (Hollywood Foreign Press Association) összesítése alapján. Minden évben kiosztják az aranyglóbuszokat filmek, sorozatok, színészek és rendezők kategóriákban is.

A legjobb televíziós sorozatok között indul a díjért a nálunk is nagy sikert aratott Emily Párizsban, a Korona, a bizarr Ratched nővér és a Kaley Cuoco főszereplésével forgó A légikísérő is. A színésznők kategóriáiban olyan sztárok versengenek, mint Nicole Kidman, Cate Blanchett, Anya Taylor-Joy, Michelle Pfeiffer, Kate Hudson, Sarah Paulson, Lily Collins, Kaley Cuoco és Viola Davis. A színész jelöltek között ott van Al Pacino, Anthony Hopkins, a néhai Chadwick Boseman, Hugh Grant, Ethan Hawk és Jared Leto is.

A teljes listán természetesen még jó pár ismert név szerepel, az idei válogatás tényleg lehengerlő, és a hazánkban is taroló filmeket és sorozatokat ismerve, nem lesz könnyű a döntéseket meghozni. A Golden Globe-on átadnak két életmű díjat is, melyeket mindig előre tudni lehet, így Jane Fonda és Norman Lear már biztosan a nyertesek között tudható.

Forrás: goldenglobes.com