Barion Pixel A Coldplay frontembere szerint 2025-ben végleg elköszön az együttes – Coloré

A Coldplay frontembere szerint 2025-ben végleg elköszön az együttes

2021. 12. 23.

A 44 éves Chris Martin egy új interjúban mondta el, hogy zenekara valószínűleg befejezi az albumok készítését.

Az 1996-ban alakult, óriási sikereket elért Coldplay karrierje egészen páratlan, hiszen közel 25 év után egyszer sem volt hullámvölgy vagy mélypont a zenekar életében, mindezek mellett pedig a legnagyobb zenészlegendákkal és énekesekkel kollaborált a banda.

Concert Global Citizen Live à New York
Forrás: Northfoto

Ezért is ért mindenkit sokként Chris Martin bejelentése, aki a következőket mondta:

„Nos, azt hiszem mos már elárulhatom, hogy az utolsó közös lemezünk 2025-ben fog megjelenni, és utána már csak turnézni fogunk együtt” – osztotta meg Chris a terveiket Jo Whileyvel, a BBC Radio 2-n. “Lehet, hogy közösen fogunk még projekteken dolgozni, de a Coldplay pályafutása akkor befejeződik.” – tette hozzá a frontember.

A Coldplay még 2000-ben adta ki debütáló albumát, a Parachutes- t. Ha 2025-ben adják ki utolsó albumukat, az a banda 25. évfordulója lesz, ami igazán méltó zárás lenne.

Az évek során a Coldplay kilenc stúdióalbumot adott ki. Legutóbbi, a Music of the Spheres 2021 októberében jelent meg. 2022 márciusában a Coldplay a tervek szerint elindul a Music of the Spheres világ körüli turnéjára. Utoljára még 2017-ben turnéztak az A Head Full of Dreams lemezükkel, így nem meglepő, hogy minden rajongójuk „ki van éhezve” az élőkoncertjeikre.

Bár ez rossz hír a közönségüknek, de addig még van pár év kiélvezni az együttes zenei alkotásait, és ha Martinék tartják a tervet, koncertek utána is lehetnek még.

Forrás: dailymail.com