Barion Pixel The Breakdown – mit szólnak a szakértők egyes mozijelenetekhez és karakterekhez? – Coloré

The Breakdown – mit szólnak a szakértők egyes mozijelenetekhez és karakterekhez?

2021. 12. 10.

Ha téged is érdekel, vajon mennyi köze van egy igazi pszichopatához annak, ahogyan Heath Ledger alakította Jokert, vagy mit gondol egy vadászpilóta Tom Hardyról a Dunkirkben, nézd meg ezt a videósorozatot.

Akkor jó egy film, ha sikerül úgy belefeledkeznünk a képernyőn vagy a vásznon látott történésekbe, hogy eszünkbe se jut: a valóságban ez nem pontosan így néz ki. Ha nem vagyunk túl szőrszálhasogatóak, akkor egy középkategóriás mozi esetén is csak legyintünk azokra a részekre, amelyek kicsit valószerűtlennek tűnnek – legyen az egy pisztolypárbaj, robbanás, zuhanás, egy lőtt seb kinézete vagy csak egy sima luxusbuli. Ha viszont szeretünk elmerülni a részletekben, és kíváncsiak vagyunk szakértői véleményekre is egyes jelenetekkel kapcsolatban, nézzük meg a GQ magazin Youtube-csatornájának The Breakdown sorozatát.

Itt jelenleg több, mint negyven videót találunk különböző emberek főszereplésével, akik az élet más és más területeihez értenek kifejezetten jól – van itt amerikai katona, aki a közelharc jelenetekről beszél, szívsebész, aki egyes műtéteket elemez ki pontosság szempontjából, párterapeuta, aki a vásznon látott párkapcsolati drámákhoz szól hozzá, kaszkadőr, aki motoros üldözős mutatványok élethűségéről rántja le a leplet, és nem utolsósorban a GQ megszólaltatta magát David Copperfieldet is, hogy mondja el a véleményét mozis bűvésztrükkökről. A megtekintést csak saját felelősségre ajánljuk, hiszen megesik, hogy a filmkészítők igazán távol maradtak a valóságtól, azonban ezt tudjuk be annak, hogy nem minden mutat olyan jól a képernyőn, néha túlozni kell egy kicsit az élmény érdekében. 

Borítókép forrása: GQ Youtube