A narancsbőr sok nő életét keseríti meg, és bár varázsszer sajnos nincs rá, van néhány étel, ami belülről segíthet simább, feszesebb bőrt varázsolni.
Ezek az ételek nemcsak finomak, de tényleg beindítják a méregtelenítést, fokozzák a vérkeringést, és segítik a kötőszövetek erősítését. Íme az 5 legütősebb narancsbőr-gyilkos!

1. Avokádó – a bőrfeszesítő szuperzsír
Az avokádó nemcsak trendi, hanem egy igazi bőrsimító bomba. Egészséges zsírsavai segítik a sejtek regenerációját, E-vitamin-tartalma pedig javítja a bőr rugalmasságát. Emellett gyulladáscsökkentő, így csökkenti a kötőszövetek duzzanatát is. Egy szelet teljes kiőrlésű pirítós avokádókrémmel reggelire? Tökéletes start.

2. Grapefruit – a zsírégetés természetes bajnoka
A grapefruitot sokan csak diétás gyümölcsként ismerik, de kevesen tudják, hogy a benne található C-vitamin és flavonoidok segítenek lebontani a bőr alatt megbújó zsírsejteket. Emellett beindítja a nyirokkeringést – ami kulcsfontosságú a narancsbőr elleni harcban.

3. Zöld tea – belső tisztító, ami feszesít is
A zöld tea nemcsak fogyaszt, de tele van antioxidánsokkal, amelyek segítik a méreganyagok kiürítését a szervezetből. Minél kevesebb a salakanyag, annál simább a bőr. Napi 2-3 csésze zöld tea hosszú távon is látványos hatást hozhat.

4. Lencse – fehérjével a feszes bőrért
A magas fehérjetartalom kulcsszerepet játszik a kollagéntermelésben, amitől a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz. A lencse ráadásul rostban is gazdag, így támogatja az emésztést és a méregtelenítést – kettős támadás a narancsbőr ellen.

5. Áfonya – a természetes kollagén-erősítő
Ez az apró bogyós gyümölcs valóságos antioxidáns-turbó. Serkenti a kollagén képződését, segíti a mikrokeringést és javítja a sejtek oxigénellátását – vagyis mindent megtesz azért, hogy a bőr simább, rugalmasabb és feszesebb legyen. Egy marék naponta csodákra képes!