Barion Pixel Biztonsági matrica használata a visszaélések elkerülése érdekében (X) – Coloré

Biztonsági matrica használata a visszaélések elkerülése érdekében (X)

2024. 10. 03.

A cégalapítás sokak számára vonzó alternatíva, akik arra törekszenek, hogy önállóak legyenek, hogy azzal foglalkozhassanak, amiben kiteljesedhetnek, és amivel jól is kereshetnek. Ahhoz azonban, hogy egy cég megfelelően tudjon működni, sok mindenre oda kell figyelni.

Legyen szó termékek értékesítéséről vagy valamilyen szolgáltatás nyújtásáról, sajnos sok esetben előfordulhatnak visszaélések. Ezek közé tartozik például, amikor egy illetéktelen személy felbontja egy árucikk vagy egy javított eszköz csomagolását, dobozát.

Ezeket az eseteket megfelelően kell kezelni, de még fontosabb, hogy megakadályozzuk őket. Erre nyújt hatékony megoldást az Öntapadó Címke Nyomtatás szakemberei által előállított biztonsági címke, ami garantáltan elveszi az illetéktelenek kedvét a dobozok felbontásától.

Mai cikkünkben ezt a típusú címkét fogjuk egy kicsit közelebbről is bemutatni, illetve azt is elmondjuk, hogy milyen típusai közül lehet választani.

Fő a biztonság!

Az üzleti életben sokféle lehetőség van arra, hogy valaki visszaélve a helyzetével nyerészkedjen, miközben olyan dolgot tesz, amivel komoly károkat tud okozni számunkra.

Az egyik leggyakoribb eset, amikor valaki kilopja a csomagolásból a terméket vagy annak egy alkatrészét, hogy azt utána eladja. Sokan vannak azonban olyanok is, akik azzal foglalkoznak, hogy leutánozzák az árucikkeket, az utánzatokat pedig eredeti csomagolásban értékesítik.

Sőt, idesorolhatjuk a garanciával való visszaéléseket is, amikor valaki felbontja az árucikk egy részét vagy valamelyik elemét. Ez a szerződés kimondja, hogy a garancia érvényét veszti, ha a vásárló vagy egy nem hivatalos szerviz végez javításokat az eszközön.

Egy remek megoldás: a biztonsági címke

A biztonsági címkék egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem lehet észrevétlenül eltávolítani őket. Ha ugyanis valaki megpróbálja, akkor nyomot hagynak a termék, csomagolás felületén vagy roncsolódnak, például elszakadnak, szétválnak vagy megrepednek.

Tehát mindenképp látható lesz valamilyen módon, hogy valaki hozzájuk nyúlt, például mert le akarta szedni vagy át akarja ragasztani őket.

Milyen típusú biztonsági címkék léteznek?

A biztonsági címkék többféle kivitelben is léteznek:

  • A VOID címke lényege, hogy az eltávolítása után valamilyen jelzés marad a helyén.
  • A destrukt típus lényegében leszedhetetlen, ugyanis ha valaki le akarja szedni, egyből szakad, bárhol
  • A hologramos verziót sem lehet nyom nélkül leszedni, és a leutánzása is körülményes, így a hamisítást is meg tudja nehezíteni.

Bízunk benne, hogy az írásunkkal sikerült átfogó képet adnunk a biztonsági címkék által nyújtott előnyökről, illetve azok típusairól. Amennyiben el szeretnénk kerülni a visszaéléseket, akkor mindenképpen ezeket érdemes alkalmazni.

Amennyiben vannak megválaszolatlan kérdéseink, vagy szeretnénk bővebb tájékoztatást kérni a címkékről, azok készítéséről, megrendeléséről, akkor az Öntapadó Címke Nyomtatás weboldalán tudjuk felvenni a kapcsolatot a szakértőkkel.