Barion Pixel Minden, amit a 2025-ös MET-gáláról eddig tudni lehet – Coloré

Minden, amit a 2025-ös MET-gáláról eddig tudni lehet

2024. 10. 16.

A 2025-ös MET-gála eseményre jövő május 5-én, hétfőn kerül sor New Yorkban, a Metropolitan Művészeti Múzeumban.

Ahogy korábban már írtunk róla, egyre több dolgot lehet tudni a jövő évi MET-gáláról, ami az egyik legrangosabb divatesemény a világsztárok és milliárdosok körében. A jövő májusi MET és a Divat Intézet kiállításának témája a „Superfine: Tailoring Black Style” lesz, ami a a fekete dandykultúra történetét meséli el. A fekete dandyizmus és a fekete diaszpórikus identitás stílusjegyei kelnek majd életre szobrok, képek és persze a divat által. A témát Monica L. Miller amerikai egyetemi oktató, a New York-i Barnard College angol és afrikanisztika professzorának 2009-ben megjelent azonos című könyve ihlette.

A pontos dress-code még egyelőre titkos. A MET szoros összefonódásában van a Vogue-gal. Jövőre Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams és Anna Wintour lesz a 2025-ös MET társelnöke, LeBron James tiszteletbeli elnök mellett.

A MET-gála belső történései elég titkosak, noha nem azért, mint amiért Puff Daddy bulijai voltak. A MET vendégeknek be kell tartaniuk a telefon tiltás (és így a közösségi média is) politikáját, miután beléptek a múzeumba. Azt lehet persze tudni, hogy a bemutatóhoz tartozik egy vacsora és egy-két A-kategóriás sztár előadó is, továbbá természetesen magát a kiállítást is megtekintik a vendégek.

A gálán résztvevő vendégek általában a közeli szállodákban szállnak meg, és néhány híresség által kedvelt helyszíneken gyűlnek össze előtte.

The 2024 Met Gala Celebrating "sleeping Beauties: Reawakening Fashion" Arrivals
Forrás: Dia Dipasupil/Getty Images

A rendezvény előtti estéig szigorúan titkos a vendéglista is. A popkultúra néhány kiemelkedő szereplője persze rendszeresen részt vesz rajta; így Beyonce, Sarah Jessica Parker, Blake Lively Gigi Hadid, Madonna, Rihanna, Jared Leto. Leggyakrabban a tervezők múzsáikkal együtt jelennek meg; gondoljunk akár Marc Jacobsra és Kate Mossra, vagy Nicolas Ghesquière-re és Emma Stone-ra.

A MET-re számos híresség be akar jutni, de nem mindenki kapja meg az esélyt, hogy jegyet váltson és ezzel támogassa a művészeti alapítványt. Évente kb. 450 szerencsés résztvevő csodálhatja meg a többi sztárt és a különleges kreációkat.

Forrás: Vogue
Borítókép forrása: Dimitrios Kambouris/Getty Images