Barion Pixel Ryan Murphy válaszolt a Menendez fivérek beszólására – Coloré

Ryan Murphy válaszolt a Menendez fivérek beszólására

2024. 10. 03.

A Netflix gyilkos-áldoku sorozata borzolja a kedélyeket, ám a rajongók imádják, a készítők pedig nem bánják, ha az érintettek – a Menendez fivérek – beszólnak nekik.

Ryan Murphy olyan tévés produkciók alkotója, mint a Pose, az American Horror Story, A Ratched nővér vagy épp a Monster franchise, aminek második évada a Menendez testvérek szülőgyilkosságát dolgozza fel.

A fivérek 21 és 18 éves korukban megölték szüleiket, miután apjuktól több évtizedes pszichológiai, fizikai és szexuális bántalmazást szenvedtek el állítólag.

Menendez testvérek
Forrás: Netflix

Hosszú eljárás után 1996-ban bűnösnek találták őket, miután egy bíró korlátozta a tanúvallomást a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban a második tárgyalásukon. A testvéreket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül.

A sorozatban a készítők arra utalnak, hogy a testvérek között szexuális, vérfertőző kapcsolat is fennállt. Miközben a széria hasonlóan nagy siker, mint a Jeffrey Dahmer-sztori volt, a börtönben élő Lyle és Erik Menendez szerint Murphy olyan narratívát alkalmazott, ami lejáratja őket, és ismét azt sugallja, hogy egy férfi nem lehet abúzus áldozata. Erik a Facebookon írt nyílt levelet Murphy-nek, amiben szándékosan gonosznak titulálja. Erre most Ryan Murphy reagált.

Ez egy álfelháborodás részükről, ilyen világot élünk. Megadtuk a lehetőséget a fivéreknek, hogy beszéljenek. Megszoktam, hogy ellentmondásos vagyok és ezért támadás érhet, nem bánom. Ez a show a legjobb, ami történhetett velük az elmúlt 30 évben. Emberek milliói beszélnek róluk szerte a világon. Két hét múlva érkezik egy dokumentumfilm róluk, szintén a Netflixen, amiben az ő verziójuk lesz. És szerintem felvetődnek kérdések, Kell új tárgyalás? Ki kell engedni őket a börtönből? Egy életre be kell zárni az ilyen embereket, nincs esély a rehabilitációra? Tehát elindult valami…

– mondta Murphy a Variety-nek.

Végezetül az alkotó azt is mondta, ha ma lenne az ominózus második tárgyalás, a Menendez testvérek enyhébb büntetést kaptak volna, mert az az esküdtszék homofób volt. Fel sem merült bennük, hogy őket valóban abuzálták. Felháborító, ami akkor történt Murphy szerint is.

Forrás: Us Weekly
Borítókép forrása: Netflix