Barion Pixel Női tudatosság: megismerni a testünket, rendezni a ciklusunkat (x) – Coloré

Női tudatosság: megismerni a testünket, rendezni a ciklusunkat (x)

2024. 10. 10.

A természet úgy „rakta össze” a nőket, hogy a testünk akkor is segít bennünket, ha vágyjuk, és akkor is, ha elkerülnénk a teherbeesést. Persze csak akkor, ha ismerjük a működését, és annak rendjét nem borítja fel a cikluszavar.

Egyre többen térünk vissza nőként is azokhoz a természetes módszerekhez, amelyekkel nem beavatkozni akarunk testünk működésébe, hanem azt megismerve és követve, azzal harmóniában tudunk létezni. Ez a termékenységi tudatosság módszerének lényege: a nők megtanulják felismerni és nyomon követni testük természetes jeleit, amelyek megmutatják a ciklus termékeny és nem termékeny szakaszait. Ez akkor is segíthet, ha még nem szeretnénk babát, és akkor is, ha már nagyon vágyunk rá.

„Hormonmentes megoldásokat kerestem”

„Mindig is szkeptikus voltam a hormonális fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatban, mégis sokáig tablettát szedtem – meséli a 28 éves Netti. – Nemcsak azért, mert még nem szeretnék gyermeket, hanem azért is, mert nagyon erős PMS-tüneteim vannak, amelyek ráadásul teljesen váratlanul törtek rám, mert a vérzésem is összevissza jött meg. Azt reméltem, a folyamatos hormonszedés majd segít ezen, de csalódnom kellett. Az hagyján, hogy ugyanúgy megszenvedtem a vérzésem előtti napokat, de ráadásul egyéb mellékhatások is jelentkeztek: állandó hangulatingadozásokat, fejfájást tapasztaltam, és a libidóm is eltűnt. Ekkor döntöttem úgy, hogy váltok: kipróbálom a természetes családtervezés módszerét, és hormonmentes segítséget keresek a ciklusom rendezésére.

„Biztosan tudni akartam, mikor vagyok termékeny”

„Mi pedig már évek óta próbálkoztunk a férjemmel, de sosem jött össze a baba – mondja a 32 éves Fanni. – A ciklusom teljesen kiszámíthatatlan volt, így hiába javasolták azt az orvosok, hogy „célzottan” próbálkozzunk, addig, amíg ezt a problémát nem rendeztem, azt sem tudtam kiszámítani, mely napokon van a peteérésem. Szóval ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, mikor vagyok termékeny, a ciklusomat is kiszámíthatóvá kellett tennem.”

Figyeljük a ciklusunk jelzéseit!

A női ciklus különböző fázisai közül a legfontosabb a peteérés, amelynek során a petesejt a megtermékenyítésre alkalmassá válik. Ennek pontos ismerete lehetővé teszi, hogy eldöntsük, mikor szeretnénk teherbe esni, vagy épp elkerülni azt. A termékenységi tudatosság módszere három fő jelet figyel: a testhőmérsékletet, amely a peteérés után néhány tized fokkal megemelkedik, a méhnyaknyák állagát, amely a termékeny időszakban átlátszó, nyúlós és vizes állagú, illetve a méhszáj helyzetét és keménységét, hiszen az peteérés idején puhább és nyitottabb. Ahhoz viszont, hogy ezeknek a segítségével valóban kiszámíthassuk ciklusunk termékeny és nem termékeny napjait, fontos, hogy az rendszeres legyen.

Premens: hormonmentes, természetes segítség a cikluszavarok rendezéséhez

Ebben szintén fordulhatunk a természethez segítségért. Van ugyanis egy gyógynövény, amelynek hatóanyagai pozitívan hatnak az érzékeny női hormonális működésre, ezért nemcsak a cikluszavarok rendezésében, hanem a PMS tüneteinek enyhítésében is segíthet. Ez a barátcserje, amelynek koncentrált, ellenőrzött körülmények között termesztett és feldolgozott, állandó minőségű kivonatát tartalmazza a Premens tabletta. A Premens tabletta gyógynövényalapú gyógyszer, amely hormonmenetesen és igazoltan képes befolyásolni a női hormonális rendszert, és segít rendezni a szabálytalan menstruációs ciklust. A terápiás hatás érdekében a Premensből napi egy tablettát javasolt szedni legalább 3 cikluson keresztül, és a menstruáció alatt sem kell abbahagyni. Szedése szükség esetén folytatható, újrakezdhető.

Premens kapszula
Premens kapszula – Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁROKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Borítókép forrása: Pexels

(Hirdetés)