Barion Pixel Két legyet egy csapásra: PMS és fogamzásgátlás (x) – Coloré

Két legyet egy csapásra: PMS és fogamzásgátlás (x)

2024. 10. 10.

Egy párkapcsolatban sokszor nagyon nehéz megteremteni azt az egyensúlyt, amely mindenki számára kielégítő. Ehhez – ideális esetben – mindkét félnek hozzá kell járulnia, még akkor is, ha a problémát olyan, látszólag „női” gondok okozzák, mint a fogamzásgátlás vagy a PMS.

– Amikor Balázzsal komolyabbra fordult a kapcsolatunk, és úgy tűnt, mindketten hosszú távra tervezünk, óvatosan megkérdezte tőlem, hajlandó lennék-e fogamzásgátlót szedni, hogy ne kelljen óvszert használnia – meséli Juli. – Először határozottan ellenálltam a kérésnek, aztán végül sikerült meggyőznie.

Fogamzásgátló: nemcsak neki kényelmes, de nekem is jó lehet

Előtte mindig ragaszkodtam az óvszerhez, mert tudtam, hogy nemcsak az egyik legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer, de a nemi úton terjedő betegségektől is megvéd – márpedig én egy korábbi rossz tapasztalat miatt nagyon tartok ezektől. Ráadásul valahogy ódzkodtam a hormonoktól is – bár erre nem tudtam igazi magyarázatot adni. Balázs azonban nagyon szerette volna, ha spontánabbá, kényelmesebbé válnak az intim együttléteink… A másik érvével aztán végleg meghatott: azt mondta, hogy ez a megoldás talán rajtam is segíthetne, hogy ne szenvedjek annyit a menzeszem előtti napokban.

A PMS-t a hormonális zűrzavar okozza

Addigra már bőven volt tapasztalata a témában, mert mielőtt megjön, sajnos tényleg elég elviselhetetlen tudok lenni. Nemcsak ingerlékeny vagyok ilyenkor, de a fejfájás és a mellfeszülés is megkínoz, ráadásul farkasétvágyam lesz, és napokig alig bírok létezni, olyan fáradtnak érzem magam. Balázs jól felkészült, hogy meggyőzzön: utánanézett, hogy a panaszaimat valószínűleg az okozza, hogy a menstruációt vezérlő két hormon egyensúlya megborul. Erre pedig valóban megoldást jelenthet a hormonális fogamzásgátló használata – szóval két legyet ütnénk egy csapásra.

A tabletta bevált, de a panaszaim nem enyhültek eléggé

Elmentem a nőgyógyászomhoz, aki megerősítette, hogy a tabletta tényleg sokaknak segíthet rendezni a cikluszavarokat, illetve a PMS-sel járó kellemetlen tüneteket, és a mostani, modern gyógyszerek már olyan alacsony hormontartalmúak, hogy nem kell tartanom tőlük. A párkapcsolatunknak valóban nagyon jót tett a dolog – még én is gyorsan hozzászoktam a tablettaszedéssel járó előnyökhöz. Egyszerű volt, kényelmes, ugyanolyan biztos védelmet jelentett a teherbe esés ellen, mint az óvszer, és Balázst nagyon boldoggá tette az új élmény. A PMS enyhítéséhez fűződő reményeket azonban nálam sajnos nem váltotta be: a panaszok majdnem ugyanúgy jelentkeztek a menzeszem előtt, mint addig.

A PMS-en végül egy hormonmentes, gyógynövény alapú gyógyszer segített

Balázs azonban nem adta fel a dolgot: elhatározta, hogy mindenképp talál nekem segítséget erre a problémára. Egyik nap aztán a vény nélkül kapható Premens tablettával állított haza. „Próbáld ki ezt a gyógynövényes gyógyszert – kérte. – Napi egy tabletta a javasolt adag, minimum három hónapig, és már ma elkezdheted. Hormonmentes, a fogamzásgátlóval együtt is szedheted, így nem fog plusz gondot jelenteni.” Elmondta, hogy a Premens koncentrált barátcserje-kivonatot tartalmaz. Ezt a gyógynövényt már régóta alkalmazzák nőgyógyászati panaszokra, mert jó hatással van a női hormonális egyensúlyra. Nem étrend-kiegészítő, hanem garantált minőségű gyógyszer, vagyis klinikai vizsgálatokkal alátámasztott a hatása: képes enyhíteni a PMS testi-lelki tüneteit, és segít rendezni a szabálytalan menstruációs ciklust is. „Egy 2021-es online felmérés alapján azok, akik 3 hónapnál tovább szedték a Premenst, 96%-ban elégedettek és döntően nagyon elégedettek voltak a hatással. Remélem, te is az leszel!” – tette hozzá, és szerencsére igaza lett. Így végül, ha nem is egy csapásra, de együtt mindkettőnk problémáját sikerült megoldanunk.

Premens kapszula
Premens kapszula – Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁROKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Borítókép forrása: Pexels

(Hirdetés)