Barion Pixel 6 térkép ihlette lány- és fiúnév, amivel kitűnhet az osztálynévsorból a gyerek – Coloré

6 térkép ihlette lány- és fiúnév, amivel kitűnhet az osztálynévsorból a gyerek

2024. 09. 19.

A név kötelez és meghatároz, nem csoda, hogy sok szülőnek fejtörést okoz, hogy a hagyományok vagy valami más mentén nevezze el gyermekét. A nevek listája hosszú, de most a földrajzi neveket vesszük sorra.

Még mindig sok családban él a hagyomány, hogy az édesapa vezetéknevén túl az első fiúgyermek viszi tovább az apa keresztnevét is. Sokan azonban éppen ezt szeretnék elkerülni, ezért egy modernebb, a szülőknek is tetsző nevet adnak babájuknak.

Térkép ihlette név
Kép forrása: Getty Images

Több tényező befolyásolhatja a névadást: anyakönyvezett név-e, mi a jelentése, milyen eredetű, mikor van a névnapja, de akár a számmisztika is fontos lehet, hogy a betűk értékéből egy jó sorsot adó szám jöjjön ki, amely meghatározza majd a gyermek jövőjét.

Aki a térképet forgatja…

Rátalálhat gyermeke nevére is? Amerika nemcsak a lehetőségek hazája, de a névadást is sokkal szabadabban kezelik. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az olyan keresztnevek, amelyet egy-egy város ihletett, ezért az amerikai gyerekek óvodai vagy iskolai névsorolvasásakor elhangozhat a Roma, a Berlin, a Bristol vagy akár az Atlanta is.