Barion Pixel 5 alulértékelt brit étel – Nem minden rossz, ami az angol konyhából jön! – Coloré

5 alulértékelt brit étel – Nem minden rossz, ami az angol konyhából jön!

2024. 09. 18.

A brit ételek hagynak maguk után kívánnivalót – tartja a népnyelv, holott a szigeten is ehetünk finom fogásokat.

A brit ételek, ki tudja, miért nem tartoznak a világ kedvencei közé. Bár számos eredeti recept van itt is, tény, hogy nem alakult úgy, hogy a gasztronómia csúcsai közé tartozzanak az angolok ételei. Hogy ennek mi az oka, rejtély. Megeshet, hogy nem elég különleges az étkek neve, vagy akár az is, hogy mivel Angliában nem sok minden terem meg, a hozzávalók nagy része meglehetősen puritán. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ne készíthessenek finomakat az angolok, csupán adnunk kell nekik egy esélyt!

5 alulértékelt brit étel

Ezeknek az ételeknek jellemzően az a közös tulajdonsága, hogy az alapanyagokat bárhonnan beszerezhetjük, mert nem szerepel közöttük sem mediterrán, sem ázsiai hozzávaló vagy fűszer. Bár a briteknél számos ázsiai, különösképp indiai étel szerepel az étlapon, megvannak a maguk ételei, amikből nem engednek, és milyen jól teszik!

Fish and Chips

A világ legegyszerűbb étele: sült hal krumplival. Valójában bármely nemzet konyháján előállítható és megtalálható, mégis van annak egy bája, ha az ember egy igazi angol pubban, vagy a tengerparton egy újságpapírból fogyasztja ezt a végtelenül egyszerű étket. Az általában tőkehalból készülő étel különlegessége a ropogós és könnyű tészta, ami ha szerencsénk van, nem tocsog az olajban. Akárcsak a lángos esetében, ezt is helye válogatja, de könnyebb jóba belefutni, mint rosszba. A krumplit sokszor héjában sütik meg, így kívülről ropogós, belülről puha. Ezen étek kísérője a ketchup vagy a mustár, és az elmaradhatatlan mushy peas, ami lényegében borsópüré, de az éttermekben és pubokban általában sima, pürésítetlen borsóval is kérhetjük.

A mindenki által ismert Fish and Chips / Kép forrása: mtreasure / Getty Images
A mindenki által ismert Fish and Chips / Kép forrása: mtreasure / Getty Images