Barion Pixel Queer: egy túlfűtött és erotikus film Daniel Craiggel, úgy, ahogyan még sosem láttuk őt játszani – Coloré

Queer: egy túlfűtött és erotikus film Daniel Craiggel, úgy, ahogyan még sosem láttuk őt játszani

2024. 09. 08.

A Velencei Filmfesztiválon debütált mozi William Burroughs önéletrajzi regényének fergeteges adaptációja. A főszerepben pedig a sármos Daniel Craig.

Daniel Craig egy amerikai kivándorlót alakít, aki Mexikóvárosban kezd új életet. A film egy életrajzi ihletésű alkotás, a történet pedig az elveszett szerelemről, a nagy utolsó szerelemről és az őrült megszállottságról szól.

A filmet Justin Kuritzkes forgatókönyvíró adaptálta William Burroughs önéletrajzi regényéből, Luca Guadagnino rendezésében. A digitálisan megformált tájképek és városképek különös összhangba hozzák a mámoros, homályos valóságot a nyugtalanító álom-dimenzióval.

daniel craig, queer
Forrás: imdb

Daniel Craig alakítja Lee-t, egy amerikai emigránst, aki elég szabados és olcsó életet él Mexikóvárosban a második világháború után. Bárokban lóg, iszik, drogozik és srácokat szed fel. Lee szenvedélyes megszállottja lesz Gene-nek (Drew Starkey), egy jóképű amerikainak, aki látszólag heteroszexuális, de vonzódik Lee-hez.

Ők ketten furcsa nyaralásra indulnak Dél-Amerikába, mivel Lee ki akarja próbálni a híres hallucinogént, a yagét, azaz ayahuascát. Hallotta, hogy telepatikus képességeket ad, és azt reméli, így rájön, mit gondol és érez valójában Gene iránta. Egy bizarr utazás kerekedik ki a történetből, amelynek komikuma egy rövid időre elnyomja a viszonzatlan szerelem fájdalmát, miközben találkoznak egy vad, fegyverrel hadonászó, kígyókkal foglalkozó tudóssal és yage-szakértővel (Lesley Manville). Daniel Craig uralja a vásznat, ahogy mindig, most egy összegyűrt fehér öltönyben, kalapban, szemüvegben és egy pisztollyal (fallikus szimbólum) az oldalán hoz el egy eddig tőle ismeretlen karaktert.

A zenei betétekben a Nirvana is helyet kap, ami még érzékibbé teszi a hangulatot. A filmfesztiválon a kritikusok imádták, és valószínűleg a rajongók is odáig lesznek érte.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: imdb