Barion Pixel 12 éve alkohol nélkül, depressziósan: Kern Andrást ismert pszichológus kezelte volna – Coloré

12 éve alkohol nélkül, depressziósan: Kern Andrást ismert pszichológus kezelte volna

2024. 07. 27.

Kern András fiatalkora óta szenved a depresszió tüneteitől.

Kern András, az ország Kardos doktora sosem rejtette véka alá, hogy elő-előveszi a depresszió. Még szinte gyerek volt, amikor 1962-ben feltűnt a Ki mit tud? című műsorban, és attól kezdve a színpadon és a kamerák előtt éli az életét.

Kern András és a depresszió

A legendás színész a Meglepetésnek beszélt a nehéz időszakairól, amit a Blikk szemlézett. Mint mondta, nem gondolja, hogy a személyiségén torzított a hírnév, mert senki nem jelezte, hogy változott volna. Fontos volt ugyanakkor számára, hogy valami maradandót csináljon, és nyomot hagyjon maga után.

Kern András igencsak sok ,,nyomot hagy" maga után - Itt például A Pogány Madonnában látható / Kép forrása: Wikipédia
Kern András igencsak sok ,,nyomot hagy” maga után – Itt például A Pogány Madonnában látható / Kép forrása: Wikipédia

Mint mondta, tizenkét éve nem iszik szeszes italt, hiszen a gyomorvérzésekor azt mondták az orvosok, hogy még egy korty az életébe kerülhet. A depresszióról így beszélt:

Bizonyos szempontból kemény dió vagyok. Általában inkább rossz hangulatom van, mint jó. Időnként depressziós vagyok, de nem vészesen. Olyan azért előfordul, hogy elveszítem az érdeklődésemet a dolgok iránt. Régóta van ez az állapot. Emlékszem, huszonvalahány éves koromban nem akartam felkelni az ágyból. Akkor még otthon laktam a szüleimmel, apám pedig azt kérdezte, te miért nem mész el orvoshoz? Felkerestem Popper Péter pszichológust, aki kétféle megoldást javasolt. Lefekszem a kanapéjára, majd kianalizáljuk, hogy a depresszióm mitől van, vagy elmegyek pszichiáterhez, aki felír nekem gyógyszert. Az utóbbit választottam, mert a másfél évig tartó pszichoanalízishez nem volt kedvem. 23 éves korom óta a depresszió hullámokban tör rám. Nem lehet megmondani, mikor és miért jön elő, mindentől független.

Nyitókép forrása: RTL