Barion Pixel Milyen burkolat passzol egy modern fürdőszobába? (X) – Coloré

Milyen burkolat passzol egy modern fürdőszobába? (X)

2024. 06. 19.

Napjainkban egyre kevesebben választanak csempét a fürdőszobába. A legtöbben olyan alternatívákat keresnek, amelyek elegánsak, időtállóak, szobaszerű hangulatot hoznak létre még a lakás ezen részén is.

Az esztétikai igények mellett azonban nagyon fontos, hogy olyan anyaggal dolgozzunk, amely vízálló, emellett jól tűri a magas páratartalmat. A fürdőszobában ezekkel az elemekkel minden burkolatnak és bútornak, berendezésnek meg kell küzdenie. Akkor választunk jól, ha a panel tolerálja a hideget, a hőhatásokat, a nedvességet, emellett díszít és szigetel.

Fürdőszoba burkolása

A Tiissa beltéri falburkolatai között olyan megoldásokat is találhatunk, amelyek jó választást jelentenek egy modern fürdőszobába. Ha még csak tervezgetjük, hogy átalakítjuk ezt a területet, akkor mindenképpen van pár tényező, amit nem árt figyelembe venni. Az egyik ilyen, hogy milyen anyagból és stílusban készül a panel, hiszen fontos, hogy vízzáró legyen, főleg, ha zuhanykabinban is használni akarjuk. A PVC-ből gyártott változatok, esetleg a 3D hatású burkolatok jól mutatnak a lakás ezen pontján, óvják a falakat a nedvességtől, szigetelnek és stílusossá teszik a teret.

Ezen panelek legfőbb előnye, hogy többféle színben és mintázattal kaphatóak. Legyen szó márvány-, fa-, kő-, esetleg téglahatású változatokról, mindegyik típus remek döntés, ha a fürdőszoba burkolásában gondolkodunk. A legtöbben, főleg egy modern helyiség esetén, a márványt választják, hiszen ez mindig divatos és elegáns marad.

Attól sem kell tartani, hogy esetleg penészedni kezdene, a panelek felszereléséhez ugyanis sem glettre, sem pedig habarcsra nem lesz szükség. Mindössze pontos méréseket kell végezni, hogy a vágások tiszták és megfelelő méretűek legyenek. Nem hiányozhat egy jó ragasztó és a tökéletes tömítőanyag sem.

Márványos burkolatok

Ha valóban úgy gondoljuk, hogy ez az anyag és stílus lesz a hozzánk passzoló, akkor a Motivo termékcsaládban érdemes nézelődni. A vízálló és könnyen karbantartható, tisztítható megoldás ideális olyan fürdőszobába, ahol egységes teret szeretnénk létrehozni. Jó hír, hogy ezek a modellek akár konyhába, mosókonyhába is felkerülhetnek. Tartósak, és hosszú évekig kiváló teljesítményre képesek, nem fakulnak, nem zsugorodnak össze, de még csak nem is kopnak el.

Hogyan szerelhetőek fel?

A burkolás kétféle módszerrel lehetséges. A sima és egyenletes falfelület esetén kizárólag egy kis tisztításra van szükség, majd mehet is a balról jobbra történő felvitel, rögzítés. A burkolat hátuljára S alakban vigyük fel a ragasztót, de előtte nézzük meg a megfelelő sorrendet, hogy mi és mit követ.

Előfordulhat, hogy a fal nem egyenletes, esetleg hibás, ilyenkor először a falat kell kijavítani. Ehhez használhatunk párnafával történő korrekciót. A paneleket utána jobb oldalon a kapocsnál célszerű erősíteni, így a tűzés nem látszik, nem teszi tönkre az összképet sem. Ha tisztításra van szükség, akkor használjunk enyhe mosószeres-vizes rongyot, véletlenül se alkalmazzunk durva felületű anyagokat.