Barion Pixel Műkörmök (x) – Coloré

Műkörmök (x)

2022. 10. 01.

Az igéző szemek mellett az igéző körmök

A szem a lélek tükre, de a kezeink, körmeink ápoltsága is sokat elárul rólunk. A műköröm az esztétikum növelésének egyik nagyon kreatív kiegészítője. A trend folyton változik és újabbnál újabb megoldások váltják egymást.

Gyors és akár otthoni megoldást kínál

Idő vagy pénztárca kímélő üzemmódba kapcsoltál és nincs kedved a műkörmöshöz időpontot foglalni, hogy 2-3 óra alatt elkészítse a körmeidet? A jó hír, hogy nem is kell (amely egyben rossz hír a műkörmösödnek). Könnyedén leemelheted a boltok polcairól és akár otthon varázsolhatsz magadnak olyan műkörmöket, mintha manikűrösnél jártál volna.

Csak úgy magától nem

Mivel nem a saját természetes körmödről van szó, hanem műkörömről, az természetesen valamilyen rögzítést igényel. Ezt valósítja meg az a speciális ragasztó, amely akár külön is beszerezhető, de a műkörmökkel együtt, a csomag részeként is megvásárolható. A ragasztó elegendő arra, hogy az ujjaidra biggyeszthesd a körmöket. Egyes ragasztók esetében szükség lehet UV lámpára is. Ha eltökélted, hogy magad fogod elkészíteni a manikűrödet, akkor érdemes egyet beszerezni, hogy ne érjen meglepetés.

Másik alternatívát nyújt az úgynevezett öntapadós megoldás, amely még egyszerűbb rögzítést jelent.

Szabd az egyéniségedhez és az öltözékedhez!

Nemcsak a körömhosszt és a formát tekintve találhatsz különféle megoldásokat a műkörmök között. Ha elég kreatívnak és bátornak érzed magad, akkor vásárolj színtelen darabokat, mert azon kiélheted az alkotóvágyadat. Figyelj arra, hogy festhető műkörmöt vásárolj, mert nem mindegyik alkalmas arra. Amennyiben nem szeretnél kockáztatni, akkor megoldást kínálnak a már elve színes, mintával ellátott körmök, vagy akár a francia manikűrt is néhány perc alatt az ujjaid végén tudhatsz.

Amennyiben úgy érzed, hogy a megvásárolt műköröm hosszával és formájával mégsem vagy elégedett, egy egyszerű körömreszelővel az igényeidhez igazíthatod azt.

Meguntam, le akarom szedni. Hogyan?

Körömreszelővel kezdd az eredeti körmödig (vagy igény szerint) lecsiszolni a tip hosszát és a felületét is finomítsd, vagyis fokozatosan vékonyítsd el. Vigyázz arra, hogy csak az anyagot érje a reszelő, a körmöd felületéig ne juss el. Arra is ügyelj, hogy meg ne égesd magad, hiszen ez súrlódással jár és bizony égési sérüléseket szenvedhet a körmöd, amely a későbbiekben is problémát okozhat. Igyekezz az anyag felületét egységesen, egyenletesen levékonyítani és ha nem tetszik a látvány, akkor fesd színre.

Borítókép forrása: Pexels.com