Barion Pixel Diétás, húsos, és idénye van! Mi az? – Coloré

Diétás, húsos, és idénye van! Mi az?

2022. 05. 27.

Ismét egy diétás, nyári alakra felkészítős receptet hoztunk. Ez most más, mint a megszokott hús és a mellé járó szénhidrátban szegény köret.

Ebben a receptben a csirkemellet mézbe pácoljuk, és ha ez nem lenne elég a boldogsághoz, egy epres-spárgás salátával kínáljuk.

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4-5 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj

A körethez:

  • 10 dkg rukkola
  • 25 dkg zöldspárga
  • 10 dkg eper
  • citromlé
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Így készül ez a diétás csirkés finomság:

Elsőként megmosom a hússzeleteket, és kissé kiklopfolom, és sóval ízesítem. Alaposan megkenegetem a melleket a mézzel, letakarom és legalább egy órára hűtőbe teszem. A Keveremkavarom azt javasolja, hogy ha fűszeresen szeretjük, fehérborsot használjunk, mert sokkal finomabban érvényesül a mézes csirkével, mint fekete társa.

Ha állt a hús, egy serpenyőben vajat melegítek, és megsütöm rajta a melleket.

A salátához megmosom a rukkolát, és alaposan megszárítom. A spárgákat is megmosom, fás végüket lepattintom. Egy kisebb lábasban elkezdek vizet forralni, enyhén sózom, és ha lobog, beledobom a megtisztított, kisebb darabokra vágott spárgákat. 2-3 perc főzés után leszűröm a zöldségeket, és hideg víz alatt hűtöm ki őket. Az epreket megmosom, zöldjüket eltávolítom, majd a gyümölcsöket félbevágom.

A zöldségeket és a gyümölcsöket tányérokra halmozom, pár csepp citromlevet cseppentek rá, és finom, akár ízesített olívaolajjal teszem kellemesebbé a salátát. Ezek mellé kerül a forró, frissen sült mézes csirkemell.

A méz, a csirke, a spárga és az eper találkozása a csoda ebben a finom, mégis diétás ételben
A méz, a csirke, a spárga és az eper találkozása a csoda ebben a finom, mégis diétás ételben / Kép forrása: Keveremkavarom

Másban is megkóstolnád a spárgát?

Készíts egy laktató, mégis könnyű krémlevest ebből a rendkívül finom zöldségből! A receptet diétássá tehetjük, ha a megszokott kenyérkockák helyett sütőben aranybarnára sütött sajtchipset eszünk hozzá.