A gyümölcsök és a húsfélék párosítása nem új a nap alatt, itt van hát egy újabb változat, a banános csirkemell!
Amilyen furcsának hangzik ez a banános, töltött-rántott csirkemell, annyira finom! A banán édeskés íze tökéletes kiegészítője a csirkehúsnak. Kettejük találkozása egy paníros rántással lesz teljes, úgyhogy a siker garantált!
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell-filé
- só
- 10 dkg finomliszt
- 2-3 tojás
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2-4 banán
- olaj a sütéshez
Így készül a banános csirkemell:
Elsőként a fél melleket lapjában óvatosan bevágom úgy, hogy a húst ne vágjam teljesen át. Kihajtom a kapott hússzeleteket, és téglalap-alakúra klopfolom őket. Mindkét oldalukat alaposan megsózom, majd egy banánt az egyik szélére téve szorosan feltekerem. Fogvájóval rögzítem a tekercseket, és lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártogatva készítem el rájuk a bundát.
Egy serpenyőben bő olajat hevítek, és nagyjából 7-8 perc alatt, néha forgatva megsütöm a hústekercseket. Ha készen vannak, papírtörlőre téve csepegtetem le róluk a felesleges olajat, majd krumplipürével tálalom.
A Keveremkavarom azt javasolja, hogy a hústekercseket bundázás előtt csomagoljuk megolajozott fóliába, és forrásban lévő vízben főzzük tíz percig, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. E módszer által a hús gyorsabban megsül bundázás után, és kevesebb zsírt szív magába, továbbá a formáját is jobban megtartja. Előnye még, hogy így előkészítve le is fagyasztható, és kiolvasztva csak bundázni és sütni kell.
Szereted a csirke és a gyümölcsök párosítását?
Akkor próbáld ki ezt az almás csirkesalátát! Rendkívül könnyed étel, így beleilleszthető a tavaszi- kora nyári diétába.