Almás csirkesaláta, az igazán könnyed, finom vacsora!

Ahogy jön a jobb idő, az ember egyre könnyedebb ételekre vágyik, különösen akkor, ha tavaszi diétába fogtunk bele. Ez az almás csirkesaláta mindent tud: szép, finom, laktató és a kevés majonéznek hála még diétába is beleilleszthető.

Hozzávalók:

  • 2 sült csirkecomb (vagy egyéb sült hús)
  • 2 alma
  • 3 közepes méretű csemegeuborka
  • 1 dl tejföl
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1,5 dl majonéz
  • 5-10 dkg parenyica sajt (elhagyható, de sokkal finomabb lesz a saláta!)

Így készül az almás csirkesaláta:

A majonézt összekeverem a sóval, az olívaolajjal, a cukorral és a tejföllel, majd a mustárral ízesítem. Mehet hozzá a kockákra vágott csemegeuborka, alma, a sajt és a csirkehús. A Keveremkavarom azt javasolja, hogy a csirkehúst sütés előtt pácoljuk be sültcsirke fűszersóval, mert a végeredmény sokkal jobb lesz!

Ha összeáll a saláta, pár órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Almás csirkesaláta
Az almás csirkesaláta sokkal finomabb, ha a sült csirkét fűszersóval bolondítjuk meg! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha szereted a csirkés recepteket, próbáld ki a curry-s mustáros csirkecsíkokat is!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!