Barion Pixel Zenélj most! – Vékony Zoli elárulja, hogyan! – Coloré

Zenélj most! – Vékony Zoli elárulja, hogyan!

2022. 04. 05.

A zene körülvesz. Ezt fejti ki első könyvében Vékony Zoli, aki interaktív módon, és érdekes feladatokkal járja körbe a dallamok világát.

Vékony Zoltán már gyerekkorában különleges vonzalmat érzett a zene iránt, így életét is ennek szentelte. 2013-ban kiadta első szólódalát, egy évre rá pedig nemzetközi sikereket is elkönyvelhetett a The Way I Do című dalával. Több hazai előadóval dolgozott, így Majkával a Mindenki táncol című dal készülésében is részt vett, és Zséda is több szerzeményét adta elő.

A szerző úgy érezte, hogy máshogy is át szeretné adni az embereknek a zene szeretetét, ezért megírta első könyvét. A Zenélj most a boldog életért! című kötet nemcsak Zoli történetét és élményeit írja le, hanem szakértők segítségével járja körbe a zene erejét. Azon túl, hogy olvasmányos, megmutatja, hogy ez a műfaj hogyan képes előrelendíteni az embert bármely életszakaszban vagy problémán. A kötetet a Magyar Zeneterápiás Egyesület elnöke lektorálta, illetve pszichológus szakember is segítette a munkát.

Magán a könyvön túl egy munkafüzetet is a kezünkben tarthatunk, ám ne iskolai rémképeink jussanak eszünkbe a házi feladatokról, hiszen ezek a ,,feladatok” rendkívül érdekes és élvezetes időtöltést jelentenek, mialatt észrevétlenül sajátíthatunk el új ismereteket.

Vékony Zoli - Zenélj most a boldog életért!
Az interaktív kötetben több QR-kód és munkafüzet is található! / Fotó: Gera Zsolt

A kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző könyvbemutatóján Kollányi Zsuzsi és Gáspár Laci is jelen volt. Kollányi Zsuzsi szívében is különleges helyen van a zene, mert mint elmondta, a zenélés olyan számára, mint a levegő, hiszen bármilyen érzés, akár bánat, akár öröm felmerül, a dallamok játékában vigaszt lehet találni.

Zoli, azaz művésznevén VekonyZ könyve 135 oldalon át vezet végig ezen a csodálatos világon, és haladva a modern korral, több QR-kódot is találhatunk benne, így téve igazán interaktívvá a kötetet.

A kiadványt minden zeneszeretőnek ajánljuk, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen kiváló időtöltés, ha a zene világának felfedezése a cél.

Nyitókép forrása: Gera Zsolt