Barion Pixel Új dallal jelentkezett a megújult AWS, akik a közönségért, „egymásért és Örsért” mennek tovább – Coloré

Új dallal jelentkezett a megújult AWS, akik a közönségért, „egymásért és Örsért” mennek tovább

2023. 01. 18.

Február elején lesz két éve, hogy elhunyt az AWS frontembere, Siklósi Örs, akinek hiányával azóta is nehéz megbarátkozni. Az együttes azonban erőt merít egykori énekesük személyiségéből, és új frontemberrel, Stefán Tomival mennek tovább.

„Olyan szakmai és emberi bizalmat fektet belém a zenekar, amit talán még soha senki, és ezt minden tőlem telhetővel viszonozni szeretném. Nehéz erről beszélni, gondolkodni sem könnyű rajta, de egy csodálatos dolgot vihetek tovább, és igyekszem kihozni a helyzetből és magamból is az abszolút maximumot” – mondta Stefán Tomi, aki a zenekar régi jó barátja, és aki most csatlakozott a a 2006-ban alapított AWS-hez.

Az ismét öttagú együttes új dalt is rögzített ezzel a felállással, mely az Odaát címet kapta. A dalról így mesélt az énekes: „Szerintem a dal hangulata, atmoszférája egyértelműen azt hozza magával, amire mindannyian összpontosítani próbálunk: az újrakezdés, egy folytatás kezdete, amibe annyira pozitívan és elszántan kezdünk bele, amennyire csak lehet. A szöveget is tagadhatatlanul ebbe az irányba vittem, mert ez a dal egy új fejezetet indít.

A saját életem elmúlt éveinek is kitörölhetetlen része volt a gyász, és a zenekar is nehéz időszakon van túl, viszont együtt, barátokkal, a családunkkal, a szeretteinkkel, az egész AWS crew-val kéz a kézben indulhatunk tovább. Ez egy gyönyörű dolog, erről szól ez a dal nekem.

Az új korszakot megünneplendő az AWS öt állomásból álló turnéra indul néhány hét múlva, melyet május végén egy kislemez-bemutató koncert koronáz majd meg a Budapest Parkban. A miniturné állomásai Debrecenben, Kecskeméten, Győrött, Miskolcon és Pécsett lesznek februárban és márciusban.

Aws 1 Kredit H Tóth Gábor
Forrás: H. Tóth Gábor

Az AWS egykori frontemberük emlékével indul tovább az úton, hiszen ahogy írják, „Örs hiánya egész életünkben elkísér minket, emléke ott lesz velünk minden koncerten, minden hangban és szóban. SZERETÜNK TE CSODA! Az AWS története folytatódik, együtt megyünk tovább – értetek, önmagunkért, egymásért és Örsért.

Borítókép forrása: H. Tóth Gábor