Barion Pixel Újra moziműsorra kerül a Titanic, ám ezúttal felújított, 4K-s változatban – Coloré

Újra moziműsorra kerül a Titanic, ám ezúttal felújított, 4K-s változatban

2022. 06. 29.

Jövőre 25 éves lesz a Titanic, ennek apropóján felújítják, és újra moziműsorra tűzik James Cameron 1997-es filmklasszikusát.

A Deadline információi szerint a többszörösen Oscar-díjas, kasszasikerű alkotás remasterelt változatának 2023-ban, Valentin-nap környékén lesz a premierje.

Titatinc: újratöltve

James Cameron filmje 3D-ben és 4K felbontásban is megtekinthető majd a mozikban (aki esetleg lemaradt volna róla, a Titanicból már 2012-ben is készült egy 3D-s változat). Szintén a Deadline írt arról, hogy nemzetközileg a Disney forgalmazza majd az új köntösbe bújtatott klasszikust.

Minden idők egyik legismertebb katasztrófafilmje 1997-ben debütált, és szinte egy csapásra kasszasikerré vált, arról nem beszélve, hogy szupersztárrá tette az akkor még csupán 21 éves Kate Winsletet és a 22 éves Leonardo DiCapriot. A Titanic 11 Oscar-díjat nyert, többek között a legjobb filmért, legjobb rendezésért, legjobb vágásért és legjobb eredeti betétdalért járó díjakat. Érdekesség, hogy a Titanic a 3. legnagyobb kasszasikerű film a világon: 2,2 milliárd dollárt hozott a konyhára. Szintén érdekesség, hogy ugyanezen lista első helyezettje szintén egy James Cameron alkotás, az Avatar.

Borítókép forrása: Slashfilm