Barion Pixel The Other Black Girl: miért rejtegeti a Disney+ ezt a lebilincselő, zseniális 2023-as sorozatot? – Coloré

The Other Black Girl: miért rejtegeti a Disney+ ezt a lebilincselő, zseniális 2023-as sorozatot?

2023. 10. 08.

A The Other Black Girl thriller széria indokolatlanul kevés promóciót kapott, pedig a regény, amiből készült, szintén bestseller lett.

Az ember néha alig tudja, mit is nézzen kedvenc streaming-platformján, pedig mind a Netflix, mind az HBO MAX, mind a Disney+ elég komoly repertoárral rendelkezik, és akkor még ott a többi szolgáltató is. És annyira jó érzés, amikor ráakadunk szinte véletlenszerűen egy igazi csemegére, amiről promózás hiányában nem is tudtuk, hogy jön vagy érdemes lenne elindítani.

The Other Black Girl
Forrás: Disney+

Ilyen alul hypolt alkotás A másik fekete lány (The Other Black Girl) című különleges sorozat, alapja az azonos című Zakiya Dalila Harris által írt regény, ami magyar nyelven is kapható a könyves webshopokban. A The Other Black Girl egy elég nehezen összefoglalható vagy akár bekategorizálható produkció, mégis nagyon ajánlott megnézésre, akár a misztikus történeteket kedveljük, akár a csavaros thrillereket, esetleg vágyunk némi társadalom kritikára és rejtélyre, no meg ha szeretjük a jól rétegelt karaktereket.

Az The Other Black Girl középpontjában egy nagy könyvkiadónál, a Wagnernál asszisztensként dolgozó Nella (Sinclair Daniel) áll, aki alázatos, kedves, szorgalmas afro-amerikai lány. Adva van mellé egy tipikus elitista, fehér főnökasszony (Bellamy Young), egy távolságtartó, de kedves CEO (Eric McCormack), egy minden lében kanál leszbikus barátnő (Brittany Adebumola), és egy gondoskodó fehér tanárember, Nella pasija (Hunter Parrish). Már az alapkarakterek nagyon jók és elég árnyaltak is, amikor betoppan az új asszisztens a céghez, Hazel (Ashleigh Murray), egy szintén afro lány. Nella boldogsága határtalan, hiszen közel 30 év után ők az új feketék, akik a Wagnernek dolgozhatnak.

The Other Black Girl
Forrás: Disney+

A két lány gyorsan barátságot köt, ám Hazel körül történnek furcsaságok és Nella hátborzongató üzeneteket kezd kapni, látomásai vannak, mintha szellem üldözné az irodaépületben, idegenek zaklatják a metrón, és legjobb barátnője, Malaika szerint sem kerek valami az új lánnyal. Mindeközben karrierje mégis kap egy jókora löketet Hazelnek hála, és betoppan mindkettejük csodált etalonja, a sztáríró, aki egykor a Wagnernál debütált, az afro-amerikai Diana Gordon (Garcelle Beauvais). Az ifjú asszisztens minden álma valóra válhatna, de ezért talán a lelkét kell eladnia az ördögnek.

Nella egyre szövevényesebb viszonyba keveredik Hazellel, akitől néha a hideg rázza, de máskor meg nagyon tudja kedvelni. Végül egy csajos házibuli alkalmával Nella rábukkan valamire, amit Hazel rejteget. A dokumentum alapján nőket, fiatal fekete tehetségeket von valahogy a bűvkörébe és ismeretlen módon és céllal, de szinte agymosást hajt rajtuk végre. Nella és barátai nyomozásba kezdenek, a szálak azonban nem várt helyre vezetnek, Hazelen túlnyúlnak. A végén pedig már Nella élete, vagy legalább is épelméjűsége a tét, nem különben szerettei testi épsége.

De vajon mi a célja Hazelnek, és hogyan képes minderre? Ki mozgatja valójában ezt a szektának sem utolsó, furcsa közösséget? Mi a céljuk mindezzel? És kikerülhet-e győztesen Nella ebből a pókháló szerű rejtélyből?

Az The Other Black Girl sorozatként is zseniálisan működik, de feltehetőleg regényben még jobb. Habár több fontos kérdésre sem kapunk választ, mégis az elejétől a végéig hihetetlen feszült, izgalmas és fordulatos a cselekmény, a színészi játék pedig szintén csillagos ötös. Egyszerre kapunk egy Tűnj el!-szerű bizarr, feketéket manipuláló történetet, egy komoly társadalom kritikát a még mindig aktuális faji és nemi diszkriminációról, miközben van benne egy könnyed amerikai vonal is, a tipikus magazinos/könyvkiadós életről és karrierről, és végül ott a misztikum, ami egy egészen egyszerű dologra épül, de ennek a pontos eredetét nem tudjuk meg (sajnos).

A The Other Black Girl befejezése homlokegyenest ellentétes azzal, ami az eredeti regényben történik végül, ez azonban nyitva hagyja a kaput a folytatásra. Aki izgalmas, fordulatos, néhol ijesztő, kissé nyomasztó, de jó humorú és gyorsan darálható sorozatra vágyik, az adjon esélyt a The Other Black Girl 30 perces epizódjainak, amiből 10 alkotja az évadot.

Borítókép forrása: Disney+
/szelavi/napijo/the-other-black-girl/