Barion Pixel A Ted Bundy szalagok: csak akkor nézzük meg, ha bírjuk a pszichopatákat és a sorozatgyilkosokat – Coloré

A Ted Bundy szalagok: csak akkor nézzük meg, ha bírjuk a pszichopatákat és a sorozatgyilkosokat

2023. 05. 06.

Napjainkban virágkorukat élik a dokumentum műsorok a streaming platformokon is, főleg, ha gyilkosok agyába és lelkébe nyerhetünk bepillantást. Ezt nyújtja A Ted Bundy szalagok is…

Ted Bundy az egyik leghíresebb sorozatgyilkos volt mind közül. A Netflix 2019-ben mutatta be az 1946-ban, Theodore Robert Cowell néven született sorozatgyilkossal készült hangfelvételeken alapuló szériát, amely bepillantást enged a halálsoron várakozó Bundy gondolataiba. Most, hogy nagyon népszerűek ezek a típusú műsorok Jeffrey Dahmer után, aki nem látta még a Bundy sztorit, annak érdemes rákeresnie. De csak erős krimi rajongóknak ajánlott, mert nem egyszerűen félelmetes, hanem nyomasztó is.

Ted Bundy mintegy 30 gyilkosságot vallott be, amiért 1989-ben villamosszéket kapott. A négyrészes doku-sorozat róla mutat be videó- és hangfelvételeket, amelyek egyértelművé teszik, mennyire a saját elméjének rabja volt a férfi.

Ted Bundy szalagok
Forrás: Netflix

A sorozatban olyan kazettákat mutatnak be, amelyeket korábban a nyilvánosság nem hallott, mintegy 100 órányi interjúból válogatták össze, amelyeket két újságíró készített; Stephen G. Michaud és Hugh Aynesworth. Ők ketten külön-külön is megjelennek a filmben és elmondják tapasztalataikat.

Ted Bundy játszadozik a kérdezőkkel, ahogy a bíróságon is teszi. Egyszerre magabiztos és arrogáns, ráadásul sokan kételkedtek a bűnösségében. Szinte hihetetlen, hogy újra és újra kicsúszott a bűnüldözők kezei közül, bizonyos, hogy egyszerre volt rafinált és manipulatív.

Ted Bundy
Forrás: Netflix

A Beszélgetések egy sorozatgyilkossal: a Ted Bundy szalagok szomorú, felkavaró és sötét, egy igazi beteg elme világa, nem ajánlott mindenkinek a fogyasztása. Akinek viszont ennyi sem elég Bundy-ból, az nézze meg Zac Efron főszereplésével az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című Bundy filmet.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix