Színház: Dióliget és Gesztenyéskert

2021. 12. 22.

A FÉM Színház bábelőadása gyereknek és felnőtteknek is remek programot ígér a két ünnep közötti időszakban.

A Dióliget-sorozatban egy fiatal malac és egy felnőtt mókus barátságát, problémáit és kalandjait mutatják be horgolt bábokkal. A malacka szimbolizálja a gyerekeket, akik gyakran kerülnek konfliktusba a szüleikkel, tanáraikkal, óvónénikkel (az előadásban mint felnőtt mókus vannak megjelenítve), mert egy nyelvet beszélnek ugyan, mégsem mindig értik egymást.

Az előadásokban kicsi humorba ágyazott, dalokkal fűszerezett, gyereknyelvre fordított példákat láthatunk a fent említett szituációkra. Igyekeznek rájuk kompromisszumos megoldást felkínálni, ami továbbfejleszhető, esetleg élő helyzetekbe is átültethető.

bábelőadás, FÉM Színház
A mesék hősei / Fotó: femszinhaz.hu

Ahol sosincs karácsony…

A második előadás, a Gesztenyéskert az örök tél világába kalauzol el bennünket, ahol a hideg idő ellenére sosincs karácsony. Egészen addig, amíg a Dióligetből el nem jut a fagyos kertbe Malacka, akit fontos csomag szállításával bízott meg az első előadásból már megismert Főmókus. Kalandos útja során megismerkedik Gesztenyéskert fázós és szomorú lakóival, és sikeresen felvidítja őket. Megtanulják, hogyan lehet a dolgok jó oldalát is észrevenni.

A Helytelenek Társulat és a FÉM Színház előadása

Szereplők:
Németh Viktória, Vékony Brigitta
Író: Tárkányi Flóra, Zene: Kecskeméti Gábor
Szcenika: Horváth Máté
Rendező: Németh Viktória, Vékony Brigitta
Társrendező: Cziczó Attila

„Előadásmódunk hol frontális, hol interaktív, ebben feltétlenül egyensúlyra törekszünk. Szeretnénk, hogy minden néző egyszerre érezhesse magát az előadás részének, de mindeközben pihentető programban legyen része.” – foglalják össze filozófiájukat az alkotók.

A FÉM Színház Budapest belvárosában, a Váci utcában található, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen. Fontos: Maszk használata kötelező!

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix