Barion Pixel Kincsesbánya adatbúvároknak: Simon shows you maps – Coloré

Kincsesbánya adatbúvároknak: Simon shows you maps

2022. 04. 24.

Az érdekes és különleges információk kedvelőinek igazi kincsesbánya Simon Kuestenmacher Facebook-oldala, a Simon shows you maps, ahol az ausztrál kutató megosztja követőivel kedvenc térképeit és infografikáit, amelyek nemcsak informatívak, hanem látványosak és sokszor szórakoztatóak is.

Hány liter bort fogyasztanak fejenként évente az egyes európai országok lakói? Melyik országnak mi az első számú nemzeti eledele? Hánykor vacsoráznak a különféle nemzetek? Hol a legszőrösebbek a férfiak, és hol a legmagasabbak? És mi minden történik egyetlen perc alatt az interneten? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk látványos és szórakoztató válaszokat a Simon shows you maps (azaz „Simon térképeket mutat neked”) oldalon, ahol a tematikus, demográfiai és domborzati térképek mellett animált infografikák is megtalálhatóak.

Simon Shows You Maps
Mekkora Afrika más kontinensekhez vagy országokhoz viszonyítva? / Kép forrása: Facebook / Simon shows you maps

Az oldal mögött Simon Kuestenmacher kutató, tanácsadó, újságíró áll, a térképek szerelmesét több, mint 133 ezren követik Facebookon. Simon posztjaiban nyomon követhetőek a világ aktuális gazdasági és politikai történései (az utóbbi időben például több, Ukrajnával, fegyverkezéssel, háborúkkal kapcsolatos adatsort találunk), és nem hiányoznak a sorból a gyakran mémekké váló vicces fotók sem. Noha a térképek és illusztrációk angolul vannak, az oldal már minimális nyelvtudással is élvezhető, adatbúvároknak és az érdekes, különleges információk kedvelőinek pedig garantáltan igazi kincsesbányaként szolgál.

Borítókép forrása: Facebook / Simon shows you maps