Barion Pixel Révész László László kiállítása a Magyar Képzőművészeti Egyetemen – Coloré

Révész László László kiállítása a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2022. 10. 07.

Révész László László munkáit állítja ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem, melynek keretében az egykori tanár életművének állítanak emléket saját alkotásain keresztül.

Révész László László 1957. március 27-én született Budapesten. Az érettségi után a Magyar Képzőművészeti Főiskola falai között folytatta tanulmányait, festő szakon. Tanulmányai végeztével a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs film szakán mélyítette el tudását.

Tanulmányai után festőként, performerként, díszlettervezőként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett. Emellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára is volt: a Festő Tanszék osztályvezető mestereként tisztelték diákjai.

Révész László László – Maradjon közünk!

Az október 7-én este 18 órakor nyíló kiállítás a Barcsay-teremben mutatja be a művész alkotásait. A gyűjtemény arra keresi a választ, hogy az alkotó tanítványait mennyire érintette meg tanáruk látásmódja.

Salamon Júlia, a kiállítás egyik kurátora elmondta:

,,A Révész László László művészetpedagógiai tevékenységét bemutató kiállítás az életmű láthatóságával kapcsolatos restanciákra szeretne reagálni, annak egy adott – a helyszín szempontjából is releváns – szeletét bemutatni”.

A kiállítás ötlete a művész egykori diákjait és kollégáit dicséri, így számos, négyszemközt elhangzó történetet hallhattak – maradjon közöttünk. Fontosnak tartották, hogy Révész László László oktatási módszereit is megismerhessék a látogatók.

Révész László László munka közben 1988-ban
Révész László László munka közben 1988-ban / Kép forrása: Magyar Képzőművészeti Egyetem

A képek mellett az alkotó oktatással kapcsolatos feljegyzéseit is megtekinthetjük, és az egykori tanítványaival készített interjúk is közelebb engednek bennünket Révész László Lászlóhoz.

A kiállítás október 8-tól december 17-ig lesz megtekinthető a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

Nyitókép forrása: Magyar Képzőművészeti Egyetem

/szelavi/napijo/revesz-laszlo-laszlo-kiallitas/