Programajánló: Karácsonyház

2021. 12. 21.

Készüljön eggyel kevesebb sütemény, vagy most ne tisztítsd meg az ablakot. Inkább szánjatok egy délutánt arra, hogy elmentek a gödöllői Karácsonyházba, és hangolódjatok még jobban az ünnepre.

Huszonegyedik éve nyitja meg kapuit év végén a Karácsonyház – idén Várkapitányi lakban, a Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben. A rendezvény mostanra nemcsak egyedi és különleges hangulatú, országos hírű karácsonyi trendbemutatóvá és vásárrá nőtte ki magát, hanem olyan turisztikai attrakcióvá vált, ahová nemcsak hazánkból, de az országhatáron túlról is évente több tízezer látogató érkezik.

A közösségi média lehetőségeit kihasználva stabil és nagyon aktív, 75 ezer főt meghaladó követői bázist alakítottak ki, akik közül sokan évről évre visszatérő vendégek.

Karácsonyház, dísz, vásárlás
Pillantás a Karácsonyházba / Fotó: karacsonyhaz.hu

2017 óta új helyszínen

A 2017-ben tapasztalt hatalmas érdeklődés és magas látogatói létszám a Karácsonyház belső tereinek az átgondolását eredményezte. 2018-ban adventi forgatagot alakítottak ki, ami a gyerekek kedvencének számító barokk körhinta mellett különféle karácsonyi finomsággal csábította el a vendégeket.

A 2019-es év is különleges év volt, nemcsak a 20 éves jubileumi évforduló miatt, hanem azért is, mert szeptember végére befejeződött a Várkapitányi lak épületének teljes rekonstrukciója, és a helyreállított és megszépült belső terekbe költözhet be a Karácsonyház.

A Mikulás kuckója mesebeli külsőt kapott, bővült a kültéri forgatag, valamint 2019-ben az emeleti termekben a Szabadtéri Néprajzi Múzeummal együtműködve megrendezésre került a Karácsonyház első karácsonytörténeti kiállítása.

Mesés karácsonyfadíszeket vásárolhatsz

Az árukészlete folyamatosan változik, december közepéig érkeznek szállítmányok a világ számtalan pontjáról, többek között ettől különleges a gödöllői Karácsonyház, amely december 24-ig várja a látogatókat, de 2021-ben a két ünnep között is nyitva lesz december 27-én, 28-án és 29-én.

Karácsonyház, karácsonyfadísz
Gyönyörű díszek között válogathatsz / Fotó: karacsonyhaz.hu

Nyitókép: Shutterstock / PuzzlePix