Barion Pixel Nem akarok beleszólni – Innen szép nyerni – Coloré

Nem akarok beleszólni – Innen szép nyerni

2021. 07. 30.

Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi élete tavaly októberben vett nagy fordulatot – azóta itthon „nemakarokbeleszólni-lányokként” ismerjük őket.

A magyar Instagram-közösség gyöngyszeme ez a három nő, akik humorral, öniróniával, egyes esetekben pedig kellő komolysággal szállnak szembe mindazzal, ahogyan a nők, anyák, lányok, közeli és távoli rokonok, barátok és „barátok” kritizálják egymást. Idén ősszel pedig könyvük jelenik meg, alig várjuk!

Ha valaki úgy fut bele a nemakarokbeleszólni bármelyik videójába, hogy nem tudja, miről van szó, kinyílik a bicska a zsebében. Sőt, én sokszor úgy is felbosszantom magam a tartalmaikon, hogy közben tudom, ők nem gondolják komolyan, amiket mondanak – akiket parodizálnak és megjelenítenek, azok viszont igen. Minden lében kanál ismerősök, „énjobbantudom” anyósok és anyukák, „csaksegíteniakartam” barátnők és szomszédok, egymással versengő volt osztálytársak, passzív agresszív rokonok, és a sort napestig lehetne folytatni – ők jelennek meg Judit, Eszter és Orsi videóiban, görbe tükröt tartva a társadalom elé. Ma már több, mint százharmincezren követik őket, ez a szám pedig folyamatosan nő.

Mai ajánlónk témája viszont a három édesanya ősszel megjelenő könyve, ugyanis pár napja már elő is lehet jegyezni a kötetet. A libri.hu így ír róla: „Hogy milyen egy igazi falusi lakodalom? Hát olyan, amilyen. A kis Bori is férjhez megy végre: nagy az öröm a családban – vagy legalábbis az örömanyának és az örömapának örülnie illik. A lányoknak pedig úgy kell viselkedniük, ahogy azt anyuka elvárja – nehogy már megszólják őket. Ott van a kicsit (vagy inkább nagyon) elcsigázott Dorka a három gyerekkel, és ott van Nusi is – a barátnőjével… A három nővér végre együtt! Szeretik egymást? Szeretik az anyjukat, apjukat, a párjukat, a családjukat, a falujukat, melyből kiröppentek, és szeretik az új életüket? Naná, hogy szeretik, a család meg különben is arra való, nem? Onnan kapjuk leginkább a támogatást, megértést, vigaszt, igaz?