NapiJó: Zenei filmek

2021. 04. 23.

Amíg nem járhatunk koncertre, addig itt vannak a zenei filmek.

Egyelőre a zenés élményeket csak a zene- vagy videómegosztók által élhetjük át, de ha egész estés muzikális szórakozásra vágysz, akkor készítsd magad mellé a popcornt és az üdítőt, indulhat a mozizás!

Az alábbi három zenés életrajzi filmet, tele koncertekkel kár lenne kihagynod, a zenei szcéna néhány legnagyobb alakját mutatják be, sokat megtudhatsz róluk az alkotásokból, ráadásul néhány kedvenc dalodat is hallhatod élő felvételeken felcsendülni.

Rocketman

A Taron Egerton alakította Elton John karrierjét és életét láthatod az Oscar-díjad sikerfilmben. Alaposan megismerheted belőle az ikonikus zenészt, sőt, a koncertjeleneteknél az első sorban érezheted magad.

Bohém rapszódia

Ki ne lenne kíváncsi Freddie Mercury különleges életének részleteire, pláne úgy, hogy Rami Malek annyira élethűen hozza a legendás énekes karakterét, hogy csak azt az Oscart nem zsebelte be a film, ami nem létezett…

Ray

Imádtad Jamie Foxxot Djangóként? Akkor most még inkább megkedveled a színészt, ha meglátod Ray Charlesként. A zongorazseni Ray Charles-ról szóló film nem csak zeneileg fantasztikus, de elgondolkodtatóan mutatja be a zenész életének megpróbáltatásait.

Borítókép forrása: IMDb