Barion Pixel Mi lett volna, ha… – mindenkit foglalkoztató kérdést körbejáró film kerül a mozikba – Coloré

Mi lett volna, ha… – mindenkit foglalkoztató kérdést körbejáró film kerül a mozikba

2023. 04. 24.

A Mi lett volna, ha… című film egy nagyon érdekes kérdéssel foglalkozik, még hozzá azzal, hogy ha egy-egy szituációban másként döntünk, vajon milyen életünk lehetett volna.

A Mi lett volna, ha… című film április 27-én startol a mozikban. A francia romantikus dráma sokakat foglalkoztató kérdést próbál körbejárni. Mi lett volna, ha elmész arra a randira, amit kihagytál? Mi történt volna, ha te vezetsz és nem a párod, amikor balesetért benneteket? Mi lett volna, ha nem vesznek fel az egyetemre? Biztosan neked is rengeteg hasonló kérdés jutott már eszedbe. Olivier Treiner, a film rendezője és forgatókönyv írója pedig úgy döntött, hogy készít egy mozit a témáról.

A leírás szerint:

Mi lett volna, ha…? Ezzel a felütéssel tekint az életére Julia, akinek a karrierje és a magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik élet, egy másik sors, az, amelyiket élhette volna, ha az adott pillanatban máshogyan dönt. Vajon boldogabb, sikeresebb élete lett volna, találkozott volna másik szerelemmel, csillogóbb karriert futott volna be? Egy élet: számtalan lehetőség. A Mi lett volna, ha… szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól.

Mi lett volna, ha...
Kép forrása: Vertigo

Mi lett volna, ha… gondolkodás

Sokszor hallani, hogy a múlton töprengeni felesleges. A korábbi döntéseinket úgyse lehet megváltoztatni. Pedig mindannyiunk van múltja, amiben sok olyan döntést hoztuk, amit biztosan többször is megkérdőjeleztünk már az életünkben. A pszichológusok szerint a múlt elengedése nem könnyű feladat, akár egy múltbeli kapcsolatodat, akár egy múltbeli hibádat, vagy akár egy traumát akarsz elfelejteni.

A Mi lett volna, ha… című film elején 2052-ben járunk, Párizsban. Julia a 80. születésnapján gondolkodik el rajta, hogy milyen lehetett volna az élete, ha másként döntött volna. Vajon elégedettebb lenne? Fényesebb karriert futott volna be? Más férfiba szeretett volna bele?

Olivier Treiner rendező leginkább a rövidfilmjeiről híres. A L’accordeur című film forgatókönyvírójaként és rendezőjeként rengeteg elismerést zsebelt be. Ez az első egészestés projekt, amit ő rendez, és nagyon izgalmasnak ígérkezik.

A film főszereplője, Lou de Laage a magyar nézők számára is ismerős lehet az Ártatlanok, a Jappeloup és a Lélegezz! című filmekből. Mellette szerepel még Raphael Personnaz (Anna Karenina, A francia miniszter) és Denis Podalydès (A Da Vinci-kód, Irma Vep, Szexfantáziák, Foglalkozása: szülő) is.

Forrás: Művészmozi.hu, Port.hu, Mafab

Borítókép forrása: Vertigo