Barion Pixel Még nem halott – a Disney újdonsága megéri a rászánt időt – Coloré

Még nem halott – a Disney újdonsága megéri a rászánt időt

2023. 05. 20.

A Még nem halott című sit-com felvonultatja a műfaji kliséket, mégis nagyon szórakoztató és szerethető sorozat.

Gina Rodriguezt a Szeplőtlen Jane tette világhírűvé, azóta pedig olyan filmekben játszott, mint például a Netflix sci-fije, az Ébrenlét. A 32 éves komika a Még nem halott című sorozatban is hozza a formáját, mellé pedig olyan zseniális színészek csatlakoztak, mint Lauren Ash a Supertstore-ból (Agyament műszak).

Még nem halott
Forrás: Disney+

Utóbbi felejthetetlen alakítást nyújt az új sorozatban is, de sokkal dögösebb, mint ahogy a Superstore-ban megismertük. A további szereplők között ott van Hannah Simone, Rick Glassman, Josh Banday, az epizódszereplők között pedig feltűnik többek között a jól ismert Brittany Snow is.

A Még nem halott története szerint Nell Serrano újságíró a válását és vetélését követően visszatér korábbi lakhelyére és munkahelyére. Az eltelt évek alatt azonban elhanyagolta legjobb barátnőjét, Samet (Hannah Simone), aki azóta összebarátkozott rideg és fura humorú főnökükkel, Lexivel (Lauren Ash). Jobb híján Nell kap egy raktárhelyiséget, ahol a magazin nekrológjait írhatja. Lakótársa pedig egy aspergeres srác lesz (Rick Glassman), akivel igen nehezen találja a közös hangot. És ha ez nem lenne elég, valami különös dolog folytán elkezdi látni és hallani azokat a halottakat, akiknek nekrológjait megkapja. A szellemek aztán kitárulkoznak neki, és emiatt zseniális nekrológok születnek. Ráadásként pedig élete bukkanóin is átsegítik, amitől Nell élete kezd pozitív fordulatot venni.

Még nem halott
Forrás: Disney+

A sit-com kedvelői garantáltan szeretni fogják a sorozatot, ami remekül zsonglőrködik a műfaji elemekkel. Megkapjuk a színes palettát a karakterekkel: az esetlen főhős, a megmondó legjobb barát, a különc lakótárs, a szuper fura főnök, a meleg munkatárs, az áskálódó gyakornok és még jó pár ismert elem. A klisék ellenére mégis a karakterek azok, amelyek viszik a showt, és igen jól. Az epizódszerepekben feltűnő szellemek pedig újabb és újabb történeteket és igazságokat hoznak a sztoriba, miközben Nell élete halad az úton.

A Még nem halott végére kapunk egy igazán vicces, abszurd, szeretetre méltó sorozatot, ami cseppet sem hasonlít a Szellemekkel suttogóra. A Disney+-on futó széria első évada 13, egyenként 30 perces epizódokból áll. Egyelőre nem tudni, lesz-e folytatása, de aki megnézi, garantáltan arra szavaz majd, hogy legyen.

Borítókép forrása: Disney+
/szelavi/napijo/meg-nem-halott/