Barion Pixel Színház- és zenekedvelőké a nyár a Margitszigeti Színpadon – Coloré

Színház- és zenekedvelőké a nyár a Margitszigeti Színpadon

2023. 07. 06.

A Margitsziget az egész év során emlékezetes élményeket kínál, különösen nyáron, amikor a zenéé és a színházé a főszerep!

A Margitsziget sokunkban ébreszt kellemes érzéseket. Tollasozás, piknik, kis állatkert, zenélő kút, szigetkörök, és megannyi kedves emlék társul hozzá. A sziget télen is kiváló hely arra, hogy a város zaját úgy hagyjuk magunk mögött, hogy csupán pár percet sétálunk: pontosan a Duna közepére. Nyáron azonban természetesen számos lehetőséget kínál arra, hogy jól érezzük magunkat, s ezt többek közt a Margitszigeti Színpadnak köszönhetjük!

Ezzel vár idén a Margitszigeti Színpad

Júliusban számos színpadi programban lehet részünk a szigeten: 8-án a Luxemburg Grófja című előadást láthatjuk, ami a huszadik század elején játszódik nem máshol, mint a divat és a szerelem fővárosában, Párizsban! Ennek megfelelően a darabban is lesz szerelem, s a történetet látványos díszletek kísérik. 13-án egy örök klasszikus, Rómeó és Júlia történetét nézhetjük meg a Maribori Balett előadásában. A darab egyik érdekessége, hogy Rómeót Darai Tamás, magyar táncos kapta.

Aki szereti a táncot, a július 22-i Tango with the Stars előadását is kedvelni fogja, mely során Astor Piazzola táncshowját láthatjuk majd, melyben többek közt olyan magyar versenytáncosok lépéseit csodálhatjuk, mint Mikes Anna, Stana Alexandra, Szőke Zsuzsanna vagy Tóth Katica.

A zene kedvelői a hónap során meghallgathatják Pápai Joci szimfonikus koncertjét, aki Seres Vilmossal és Kovács Mátéval kiegészülve vezet be a balkáni zene és a djnagó világába. 20-án fellép Dolhai Attila is, aki színpadi szerepeinek legnagyobb slágereit adja elő, saját szerzeményeivel kiegészítve azokat. Vendégei Janza Kata és Vágó Zsuzsi lesznek, így garantált lesz az operett-hangulat!

Július 27-án a Cotton Club Singers Frank Sinatrát idézi meg, majd a hónapot 29-én Pretty Yende és Nadine Sierra zárják érzelmes gálaműsorukkal, melyen Bernstein, Rossini és Verdi művei szólalnak meg.

Jegyek és további információ a Margitszigeti Színpad honlapján található.

Nyitókép forrása: Margitszigeti Színpad